Haminan talousalueen uutislehti

Joulu on hyväntekemisen aikaa

Hyväntekeväisyysjärjestöt panostavat varainhankinnassaan jouluun, sillä juuri joulun alla monien rahapussien nyörit ovat löysimmillään. Seurakunnat ovat hyväntekijöinä eturivissä, mutta hyvien asioiden parissa toimivia järjestöjä on kymmeniä.

Myös kohteita on kymmeniä, sillä hädänalaisia riittää niin ulkomailla kuin Suomessakin. Lahjoittajille tärkeä on varmuus siitä, että annettu apu menee perille. Aukottomastihan sitä ei mikään järjestö voi luvata, sillä niiillä on aina omat peruskulunsa.

Vuoden 2015 alkaneen sisällisodan murjoma Syyria on yksi avun kohteista, mutta minkä järjestön voi luottaa vievän avun myös perille? YK:n lastenjärjestö Unicefillä on vankin kokemus kriisialueista.

40 000 vapaaehtoisen voimin toimiva Suomen Punainen Risti on suurin ja monien mielestä myös luotetuin. Uutisissa Punainen Risti yhdistetään lähinnä kansainvälisten kriisipesäkkeiden auttajaksi, järjestöllä on vankkaa toimintaa myös Suomessa. Ensiapuryhmien ohella ystävätoiminta on SPR:n suosituinta toimintaa. Järjestön kautta voi lähteä ystäväksi vaikka vammaiselle, mielenterveyskuntoutujalle tai yksinäiselle nuorelle aikuiselle.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ja Pelastusarmeija ovat myös tuttuja ja luotettavia avun perilleviejiä. Haminassa auttavat kätensä tarjoaa mm. Nuorkauppakamari.

Mutta miksi vain joulun aikaan autetaan? Jos sitoutuu jonkin järjestön kuukausilahjoittajaksi, vuositason avustusmäärä nousee jo varsin kohtuulliseksi. Eikä tunnu missään, kun apu lähtee suoraan tililtä vaikkapa 10 euroa per kuukausi!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide