Haminan talousalueen uutislehti

Rautakaupan konkari on liikunnan suurkuluttaja

Keijo Kattelus sulkee perjantaina viimeisen kerran Haminan S-raudan ovet. Takana on 49 vuoden työura rautakaupan alalla.

– Olin 15-vuotias, kun isäni Lauri vei minut Haminan Vanhan Raudan isännän Seppo Pusilan puheille. Sain kesätyöpaikan ja siitä kaikki läksi, kertoo Keijo kesän 1970 tapahtumaa.

Työura Wanhassa Rautakaupassa kesti 24 vuotta ja nyt on täyttynyt 25 vuotta KSO:n S-raudassa.

– Ala on muuttunut yhä haasteellisemmaksi. Tavaraa tilataan verkkokaupoista enemmän ja enemmän, vaikka paikallinen rautakauppa myy saman tavaran olennaisesti edullisemmin. Meillä on S-raudassa laaja sortimentti, vakuuttaa Keijo.

– Kaikkea löytyy rakentamiseen, sisustukseen, keittiöihin ja kylppäreihin. On puutavarat ja työkalut, siirryin Vanhasta Raudasta S-rautaan vuonna 1994 hoitamaan juuri kaluste- ja rakentamispuolta.

Keijo tunnetaan intohimoisena liikunnan harrastajana. Kesällä mies viihtyy parhaiten rasteilla, talvisin suksilla. Palkintokaappi pullistelee eri lajien mitaleita SM-tasolta lähtien.

Onpa mukana yksi MM-kultakin, jonka hän saavutti veteraanien ampumahiihtokilpailuissa. Maastopyöräily on miehen tuoreimpia suosikkilajeja, pyöräsuunnistuksessa on tullut menestystäkin.

– Sitä päivää odotan, että kaupunkeihin kerrostaloihin tuppautunut kansa huomaa Suomen luonnon ympärillään. Puitteet ja mahdollisuudet ovat rajattomia.

Liikuntaa Keijo sanoo harrastavansa ihan jokaisena päivänä.

– Jos aamulla ei ennen töihin lähtöä ehdi, sitten liikunnan vuoro tulee töiden jälkeen, mielialan mukaan suuremmin suunnittelematta, laji kuin laji kelpaa. Kun työt eivät enää rasita, liikuntaa voi jatkossa rytmittää eri tavalla, tuumii Keijo.

Keijo Katteluksen eläkekahvit ovat S-raudassa tarjolla perjantaina 15.11.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide