Jarmo Ahosen m/y Charlotte valmistautuu Viipurissa jo kolmanteen talveensa. Tässä alus seilaa vielä turvallisesti Klamilan vesillä.

Ensin Venäjän viranomaiset takavarikoivat Jarmo Ahoselta laivan m/y Charlotten. Nyt Haminan kaupunki takavarikoi mieheltä trailerin, joka oli rakennettu juuri Charlotten mitoille ja tarpeisiin.

– Myin Haminan kaupungille Hillosta tontin, jossa traileri oli varastoituna. Kun läksin sitten siirtämään traileria omiin tiloihini, se oli kadonnut, kertoo Ahonen.

Selvisi, että kaupungin väki oli hakenut trailerin ja romuttanut sen. Nyt Ahonen odottaa kaupungilta korvauksia.

– 40-jalkainen eli 12-metrinen traileri tehtiin juuri Charlotten tarpeisiin vahvistettuna kestämään aluksen 60 tonnin paino. Romuttamalla trailerin siitä on saatu hyvät hinnat, arvioi Ahonen.

Charlotten ja Jarmo Ahosen helvetti alkoi 20.6.2017, jolloin Viipurin viranomaiset pysäyttivät ja takavarikoivat laivan ja Ahosta syytettiin laittoman alkoholin myymisestä laivalla. Kun syytteet kaatuivat, niitä tekaistiin lisää.

– Nyt asia on jälleen kerran oikeudessa. Ehkä ratkaisu tulee tällä viikolla, ehkä ei.

Ahosen traileri tuotiin myös Haminan kaupunginvaltuustoon, kun valtuutettu Ritva Hauhia (kesk) jätti aloitteen trailerin menettämisen korvaamiseksi.