Haminan talousalueen uutislehti

Ravimäki luopuu Bastionin linnoitusravintolasta

Haminan linja-autoaseman kiinteistö on potentiaalinen vaihtoehto ravintola Kamun uudeksi sijoituspaikaksi ensi vuonna. (Arkistokuva)

Linnoitusravintola Kamu sulkee ovensa tammikuun lopussa. Toiminnasta vastaavan Ravimäki Oy:n toimitusjohtaja Jani Attenberg sanoo, että ratkaisu tehtiin liiketaloudellisin perustein.

– Toiminnan lähtökohtana ja perustana on ollut ystävyyden filosofia, jota emme valitettavasti ole voineet kaikilta osin toteuttaa haluamallamme tavalla taloudellisista haasteista johtuen. Ideologiamme mukaisesti tahtotilamme ei ole tuottaa ravintolapalveluja ilman tätä arvopohjaa, sanoo Attenberg.

Kamun toiminta alkoi 2012 pop up -tyyppisellä ravintolalla Tattoon yhteydessä, paikka oli Wanhan Työskin pihamaa. Varsinainen ravintolatoiminta alkoi Hotelli Haminan ravintolanpidolla, josta Kamun toiminta siirtyi Bastioniin. Siitä tuli Linnoitusravintola Kamu.

Roomasta saadun esikuvan mukaan toimiva ravintola tuotti työllistymistä edistäviä palveluja toteuttaen myös oppisopimuskoulutusta ”kamuille”.

– Kamun perusidea ja lähtökohta säilyvät. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Nyt haemme Kamun toimintaan soveltuvaa uutta toimitilaa. Tarinamme jatkuu, vakuuttaa Attenberg.

Yhtenä vaihtoehtona Kamun uudeksi sijoituspaikaksi on ollut esillä Haminan linja-autoaseman kiinteistö, jonka omistaa Haminan kaupunki.

– Neuvotteluja on käyty, mutta nimiä ei ole vielä papereissa. Jos Kamu päätyy linja-autoaseman tyhjiksi jääneen kahvilan tiloihin, mitään ei tapahdu kuitenkaan ennen joulua, vaan joulukinkut ja muut herkut tarjoamme vielä Bastionin huikeissa puitteissa.

Linja-autoasema sopisi kamulaisille sijaintinsakin vuoksi mainiosti. Tilaa olisi myös matkahuoltopalveluille, joita Ravimäki Oy pyörittää jo nyt Teollisuuskadun tiloissa.

Toimitusjohtaja Attenberg toppuuttelee kuitenkin:

– Nyt etenemme vaihe vaiheelta. Ensin haemme sopivat tilat jatkaaksemme Kamun ideologian toteuttamista ja muut asiat järjestyvät nekin aikanaan, lupaa Attenberg.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli