Haminan talousalueen uutislehti

Yrittäjäyhdistyksen palkinto Jari Harjulle

Suunnittelutyöt hoituvat ruudun äärellä, esittelee Jari Harju.

Virolahtelainen Jari Harju on palkittu Virolahti – Miehikkälä -alueen Vuoden yrittäjänä. Harjun 2015 perustama yritys Rakennussuunnittelu ja -valvonta Valkoinen Linja Oy on erikoistunut rakennussuunnittelun valvontaan, kuntotarkistuksiin, tavarantarkastuksiin ja sisäilmaselvityksiin.

Rakennussuunnittelu ja -valvonta Valkoinen Linja Oy työllistää yrittäjän lisäksi yhden vakituisen työntekijän.

Jari Harju aloitti rakennusalalla vuonna 1982 aloitettuaan alan opinnot Haminan ammattikoulussa. Alalla hän on työskennellyt yli 30 vuotta. Hänen rakennusliikkeensä oli mukana mm. Marian kirkon laajassa peruskorjauksessa.

– Nyt olen luopunut varsinaisesta rakentamisesta, mutta työni liittyvät kuitenkin aina rakentamiseen ja rakennuksiin. Yritykseni tahtotilana on varmistaa rakennushankkeen hallittu eteneminen ja helpottaa asiakkaan mahdollisesti tuntemaa lisäpainetta rakennushankkeen keston aikana heti sen alkumetreiltä lähtien.

Harjun pisin tekemä rakennuksen tavarantarkastusmatka suuntautui Moskovaan. Yksi mittavimmista urakoista on ollut Zsarin kauppakartanotyömaan valvonta, joka osin jatkuu edelleenkin.

– Vaikka haalarihommat ovatkin vähentyneet, niin kokonaan haalareista ei voi luopua. Rakennuksen kuntotarkistuksissa on ryömittävä joskus ahtaissa paikoissa niin ylä- kuin alapohjissakin, mutta betonipölyn haistelu on jäänyt vähemmälle.

Harju on mukana myös Virolahden kuntapolitiikassa, jossa hän toimii kunnanvaltuuston varapuheenjohtajana. Mies kuuluu myös Virolahti – Miehikkälän Yrittäjien hallitukseen.

Harju uskoo, että Virolahti saa Veli-Matti Pullista hyvän kunnanjohtajan, kun nykyinen kunnanjohtaja Osmo Havuaho jättää ensi vuonna tehtävän.

– Pulli on jo ehtinyt näyttönsä antaa kunnan hallintojohtajana ja hän sai kunnanvaltuustolta yksimielisen kannatuksen valintaansa, sanoo Harju, jonka työpöydällä odottaa pumppaamon suunnittelu Haminaan muiden työtehtävien ohella.

Palkittu Jari Harju kädessään diplomi sekä yrittäjäpalkinto. (Kuva: Piia Mäkelä)
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli