Haminan talousalueen uutislehti

Joulupukki lahjoi Hoikun väkeä uusilla aterimilla

Joulupukki sai kiitokset ja halaukset Hoikun Marita Lahtelalta (vas.) ja Sari Lapilta.

Kymen hoito- ja kuntoutuskeskus Hoiku juhli joululahjaa, joka tuli yllättäen ja pyytämättä. Fiskars-konserniin kuuluva Hackman Oy lahjoitti Hoikulle 120 settiä uusia Carelia-sarjan lusikoita.

Lahjoituksen toi hoikulaisille tietenkin itse joulupukki, joka kertoi myös yhteydestään Hackmaniin.

– Olin Hoikussa itse muutaman viikon kuntoutuksessa aivoverenvuoden jälkeen. Ruokailuissa veteraanien kanssa havaitsin ongelman: lusikan malli oli epäkäytännöllinen eikä keittoruoka ollut pysyä lusikassa, kertoi joulupukki, jonka varusteiden alta löytyi loviisalainen Timo Lindgren.

– Veteraanien oli pidettävä ruokalappuja ruokailuissa ja se heitä harmitti. Epäkäytännöllinen lusikan malli ja vapisevat kädet olivat haasteita kaikille. Silloin ajattelin, että asialle on tehtävä jotakin. Otin yhteyttä Hackmaniin, joka oli heti valmis lahjoitukseen.

Timo Lindgren kertoi saaneensa Hoikussa erinomaisen hoidon. Kuntoutuminen eteni vauhdilla ja mies on jo lähes entisellään.

– Hoiku on uskomaton paikka. Talo henkii hyvää hoitoa, kaikesta näkee, että henkilökunta ottaa asiakkaan tosissaan. Hoiku on leikkauksen jälkeisessä hoito- ja kuntoutusketjussa se viimeinen lenkki ja tuloskin on paras mahdollinen, arvioi Lindgren.

Uusia Carelia-sarjan lusikoita esittelevät Hoikun Sari Lappi (vas.) ja Kirsi Nieminen.

Hoikun kuntoutuspuolen palveluesimies Sari Lappi kiitti lämpimästi joulupukkia ja Hackmania lahjasta.

– Kun Hoiku aloitti 31 vuotta sitten, kaikki asiakkaat olivat sotainvalideja tai sotaveteraaneja. Nyt asukkaissamme on enää kuusi sotainvalidia ja veteraanien määräkin on enää 20 % kaikista asiakkuuksista. Kun aluksi kaikki olivat miesasiakkaita, nyt ovat naiset jo selvänä enemmistönä, kertoi Sari Lappi.

Omassa asunnossaan Haminassa yksin asuva sotaveteraani Saku Suurnäkki, 94, oli Hoikussa kuntoutumassa.

– Tänne ehkä joskus muutankin, kun en enää selviydy yksin kotona, arvio Suurnäkki, jolle Hoiku on tuttu monilta kuntoutusjaksoilta.

– Uskon, että uusilla lusikoilla ruokailukin käy helpommin, vaikka käsien liikeradat ovat rajoittuneita.

Tontun virkaa hoitanut Mirella Majapuro jakoi Hoikun väelle karkkeja.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli