Haminan talousalueen uutislehti

Korjaamokauppa laajentaa Haminan Autokorjaamon reviiriä

Haminan Autokorjaamo laajentaa toimintaansa Kotkan Keltakalliolle, josta yritys on ostanut kuun vaihteessa Keltakallion Auto Ky:n.

– Haaste tämä meille on, kun tulemme keskelle Etelä-Kymenlaakson merkittävintä autokauppakeskittymää, kertoo Haminan Autokorjaamon enemmistöomistaja Markus Huttunen.

Keltakallion Auton entinen omistaja Jani Koho kertoo olleensa Keltakallion Autossa yrittäjänä 22 vuotta ja sitä ennen isänsä Kalle Kohon palveluksessa.

– Hiljaisessa myynnissä tämä on ollut jonkin aikaa ja nyt löytyi halukas ostaja. Ala on nopeasti kehittyvä ja uuden omistajan komennossa jatko näyttää turvalliselta, sanoo Koho.

Keltakallion Auton myötä kaupassa siirtyi kaikki kolme asentajaa vanhoina työntekijöinä.

Korjaamopäälliköksi taloon tuli Petteri Kiviharju Haminan Autokorjaamon Haminan toimipisteestä.

– Keltakallio jatkaa entiseen tahtiin monimerkkihuoltona, sillä autot tarvitsevat jatkossakin huolenpitoa. Suzukin huolto- ja merkkikorjaamona talo on toiminut jo vuodesta 2001 lähtien ja Suzuki-kanta vahvistuu alueella koko ajan, sanoo Huttunen.

– Ajanvarausjärjestelmä muuttuu ja työnkuvaukset siirtyvät tietotekniikkaan, jolloin kasvavaa volyymia on helpompi hallita.

Korjaamotie 5:ssä sijaitseva Haminan Autokorjaamo on myös uuden edessä. Yritys on myynyt nykyiset toimitilansa Kymen Vuokrahallit Oy:n Toni Mänttärille, joka puolestaan on rakentamassa korjaamolle kokonaan uusia tiloja Korjaamotie 2:een entisen huoltoaseman tontille.

– Menemme Mänttärin rakentamaan uuteen halliin vuokralaisiksi ensi joulukuuhun mennessä. Olemme järjestelmällisesti luopuneet omistamistamme kiinteistöistä voidaksemme keskittyä ydinosaamisemme eli autojen huoltamiseen ja korjaamiseen, valottaa Markus Huttunen.

– Keltakallion Auton kiinteistö ei kuulunut kauppaamme, vaan myös Keltakalliolla me olemme vuokralaisina.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli