Haminan talousalueen uutislehti

Pizza elättää ahkeran yrittäjän

Iskender kebab on monien sotureitten suuri suosikki, esittelee Züdi Mula.

100 pizzaa kiireisimpinä päivinä! Näin arvioi työtahtiaan haminalainen Züdi Mula, pizzayrittäjä, jonka yritys Kebab pizzeria Titanic lienee alan vanhin kymenlaaksolainen.

– Muutimme Kosovosta Suomeen vuonna 1992. Yrityksen perustin ja ensimmäiset pizzani paistoin 21 vuotta sitten 13.11.1998. Juhlapäivää vietin nyt paistamalla itselleni pizzan, nauraa Züdi.

Züdi Mula on kosovonturkkilainen, jolla on sukulaisia niin Kosovossa kuin Turkissakin.

– Kun muutimme Suomeen, Kosovossa oli vielä rauha maassa. Sodat maassa alkoivat vuonna 1998.

Züdi Mulan omistama Kebab pizzeria Titanic sijaitsee Kadettikoulunkatu 13:ssa, siis hyvinkin lähellä potentiaalista asiakaskuntaa.

– Varusmiehet ovat kiistatta merkittävin asiakasryhmämme. Nuorilla miehillä on aina nälkä ja heitä myös pyrimme palvelemaan mahdollisimman hyvin. RUK:n puolelle meiltä on matkaa parisataa metriä, Pampyölin varuskuntaan vähän enemmän.

Züdi on aidosti mielissään sotureilta saamastaan palautteesta:

– Monet, monet RUK:n kurssit ovat kiittäneet korteilla ja lahjoilla. Ilmeisesti olen pystynyt palvelemaan heitä hyvin. Parhaasta palvelustakin on palkittu.

Ja palvelua Titanicista todella saa, sillä Züdi puhuu turkin ja Balkanien kielten ohella myös Venäjää!

Kebab pizzeria Titanicin listalta löytyy 25 pizzavaihtoehtoa ja päälle kebabit ja salaatit.

– Sotureitten suosikkeja ovat pizzat, joissa on paljon täytettä, sama pätee kebabeihin. Tavaraa pitää olla, muuten ei nälkä lähde. Suosituimpia täytteitä ovat aurajuusto, ananas, kinkku, kebabliha ja salami.

Pizzat tulivat suomalaiseen ruokakulttuuriin, kun italialainen koulutettu laivakokki Giovanni Tedeschi rantautui Haminaan perustaen vappuna 1961 ravintolan, joka otti listoilleen myös pizzat. Suosio oli heti suuri ja nykyisin pizzaa syödään kaikkialla.

– Olen saanut Giovannin pojalta Tomilta hänen isänsä taikinareseptinkin. Siitä syntyvät maukkaat pizzat.

Züdi on intohimoinen jalkapallomies, joka seuraa tarkasti pelejä meillä ja muualla. Suomen maajoukkueen selviytyminen EM-lopputurnaukseen on Züdillekin iso juttu.

Molemmat poikani pelaavat edelleen Haminan joukkueessa. Oma lajini nuorena oli kuitenkin koripallo, paljastaa Züdi.

Iskender kebabin pohjaan tulee pilkottua pitaleipää.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli