Haminan talousalueen uutislehti

Satumatka tuottaa kulttuurin pikkukuntiin

Elämykset eivät synny pelkistä esitteistä. Matkamessuilla Satu Liikkanen ihastui Yyterin messuosastoon.

Kulttuuripalvelujen tuottamiseen, tapahtumapalveluihin ja esittävään taiteeseen erikoistunut Satumatka Productions on avaamassa toimitilan Haminan keskustaan Rautakortteliin maaliskuussa.

Yrityksen tilausnukketeatteri ja matkailukohde Metsänportti toimivat edelleen Virolahden kirkonkylässä, jossa voi esimerkiksi seikkailla mobiilin avulla lisättyä todellisuutta hyödyntävässä satumetsäseikkailussa. Matkailukohde on avoinna kesäaikaan.

– Satumatka Productionsin uuden toimitilan avautuminen Haminan keskustassa luo uusia mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, koska verkostoituminen on pienille yrityksille tämän päivän juttu, sanoo yrittäjä Satu Liikkanen, joka muutti perheineen Haminaan jo reilu vuosi siten.

– Toimimme mieheni kanssa molemmat yrittäjinä omissa yrityksissämme ja täältä käsin meillä on lyhyempi matka useisiin työkohteisiin. Hamina on tuttu toimintaympäristö jo ennestäänkin. Olen ollut täällä mukana aiemmin erilaisissa yhteistyöprojekteissa ja hyödyntänyt esimerkiksi historiallisia rakennuksia palvelupakettien suunnittelussa, kertoo Satu.

– Mieleen muistuvat esimerkiksi Kauppiaantalon museon nukketeatteriesitykset, Lipputornin kummitusseikkailu, Ruutikellariin luotu merenalainen maailma ja entisajan elämästä kertova nukketeatteriesitys kotiseutumuseolle. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan visioi Satu.

Monipuolisuudesta on hyötyä kulttuurialalla toimiessa. Satu Liikkasella on kulttuurituottajan korkeakoulututkinto, sekä monialainen koulutus nukketeatterin, musiikin ja kädentaitojen aloilta.

– Ajauduin yrittäjäksi sattumalta. Olen opiskellut useita tutkintoja, joissa työllistyminen on haastavaa vain yhden työtehtävän ympärille. Niinpä yhdistin ne kaikki ja eri palasista muodostui kulttuurialan yritys, joka on kasvanut pikkuhiljaa. Tämä on antanut paljon vapauksia ja mahdollisuuksia, Liikkanen toteaa.

Kulttuuripalvelujen tuottaminen kuntiin on vuonna 2006 perustetun Satumatka Productionsin päätuote, mutta tilaajan tarpeen mukaan hoituu tilauksesta mitä erilaisemmat projektit kotiseutujuhlista, festivaaleihin tai pakopelistä nukketeatteriesityksiin.

– Tilausten mukaan mennään. Yhteistyöllä Virolahden ja Miehikkälän kunnan kanssa on jo pitkät perinteet ja tällä hetkellä vastaan myös Pertunmaan kunnan kulttuuripalveluista, kertoo Liikkanen.

Satu Liikkanen piipahti viime viikolla Matka 2020 -messuilla. Kuntien osastot kukoistivat erilaisuudellaan sen mukaan, millaisilla panostuksilla messuille oli lähdetty. Kaakonkulman kuntien esittelytiskejä ei messuilta löytynyt.

– Elämykset ja omaleimaiset tarinat ovat parhaimmillaan messuilla, joissa liikkuu runsaasti väkeä. Ilman kirkasta ideaa messutapahtumiin ei kannatakaan lähteä. Parhaiten mieleen jäivät Pohjois-Suomen osastot.

Satu Liikkasen yhteistyöllä Virolahden ja Miehikkälän kunnan kanssa on jo pitkät perinteet. Tällä hetkellä hän vastaa myös Pertunmaan kunnan kulttuuripalveluista.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli