Haminan talousalueen uutislehti

Liikunta-agentti kannustaa seurakuntalaisia liikkumaan

Jenny Amperla (vas.) ja Jaana Kivekäs ohjaavat yhdessä kiipeilykerhoa 5.-9.-luokkalaisille. Kerho on Haminan nuorisopalveluiden ja Haminan seurakunnan yhteistyötä. (Kuva: Tytti Seppälä)

Seurakuntapastori Jaana Kivekäs on valittu Haminan seurakunnan liikunta-agentiksi. Liikunta-agentti on seurakunnan liikunta-yhteyshenkilö, jonka tehtävänä on muun muassa innostaa lisäämään liikettä seurakunnan toimintaan.

Liikkuva seurakunta -toimintamalli perustuu kristillisen ihmiskäsityksen kokonaisvaltaisuuteen: ihminen on henkinen, hengellinen ja fyysinen kokonaisuus, jossa kaikki ulottuvuudet ovat yhtä tärkeitä. Ihminen voi hyvin, jos nämä osa-alueet ovat tasapainossa.

– Olen erittäin innostunut tästä tehtävästä, kertoo Jaana.

– Tällä hetkellä jo työssäni ohjaan kiipeilykerhoa ja Hiljaisuuden joogaa. Haluan lisätä liikuntaa ja yhdessä liikkumista seurakunnassa. Voin esimerkiksi lähteä nuorten kanssa vaeltamaan Portimon poluille ja järjestää ”lenkille papin kanssa” -yhteislenkkejä messun jälkeen, Jaana ideoi.

Liikunnalla on myös yhteisöllinen ulottuvuus. Parhaimmillaan yhdessä liikkuminen tuo ihmisiä yhteen ja on väline monenlaiseen kohtaamiseen.

– Rippikoululeirillä yhdessä tehdyt pienet vaellusretket ovat usein se paras tapa tutustua nuoriin. Keskustelua syntyy askelten lomassa ja yhteinen hikoilu, itikoiden hätistely ja vaahtokarkkien paistaminen nuotiolla hitsaavat ryhmän yhteen, kertoo Jaana.

Lisätietoja liikkuva seurakunta -mallista löytyy nettisivuilta www.liikuvaseurakunta.fi. Jatkossa tullaan näkemään uutta Haminan liikkuva seurakunta -logoa eri yhteyksissä ja Jaana päivittää liikunta-agentin roolissa liikunta-aiheisia päivityksiä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli