Haminan talousalueen uutislehti

Abit jakoivat hyvää mieltä karkkien muodossa

Abit kulkivat Aseman, Vehkalahden ja Pappilansalmen koulujen ohitse ja kiersivät torin muutamia kertoja, jotta kaikille saatiin heitettyä karkkia.

Sadesää ei pidätellyt Haminan lukion abeja, kun tuli perinteisen penkkarien eli penkinpainajaisten rekka-ajelun aika. Noin satapäinen opiskelijalauma kiipesi kahden kuorma-auton kyytiin ja kiersi Aseman, Vehkalahden ja Pappilansalmen koulut päättäen reittinsä Haminan Kauppatorille.

Aamupäivä kului kolmannen luokan opiskelijoiden järjestämän abigaalan parissa. Tänä vuonna ohjelmaan kuului musiikki- ja tietovisailua.

Teletapit olivat Stiina Lanun (vas.), Fanny Puskan, Siiri Honkasen ja Louna Penttisen mielestä hauska ryhmäasuvalinta. Asut myös pitivät lämpiminä tuulessa ja sateessa.

– Tietovisassa arvuuttelimme toistemme salaisuuksia. Gaala oli päivän kohokohta, sillä kaikki lähtivät siihen täysillä mukaan, rekan kyydistä laskeutunut Ella Jongsma hymyili.

Ennen ajelua oli aikaa kierrellä oman koulun luokissa jakamassa karkkia. Karkkien heittely erityisesti peruskoulun oppilaille rekka-ajelulla oli potkupukuisen abin Konsta Kompan mieleen.

– Hyvän mielen jakaminen lisää omaa hyvää fiilistä tästä päivästä. Yleisöä oli torillakin mukavasti.

Päivän kulkua abit kuvailevat vauhdikkaaksi ja tapahtumarikkaaksi.

Ella Jongsma (vas.) ja Pinja Alatalo tuumivat, ettei oma vuosiluokka tunnu niin isolta, kun tuntee jokaisen tavalla tai toisella.

– Tällaisina päivinä yhteishenkemme korostuu. Kaikki ovat tehneet oman osansa ja nyt saamme vähän irrotella, Teletappien Paiksi pukeutunut Louna Penttinen kehui.

Hauskanpito ennen lukulomaa tulee opiskelijoiden mielestä tarpeeseen.

– Eiköhän kevään kirjoituksistakin selvitä, kun tästä pääsemme rauhoittumaan kirjojen pariin, Siiri Honkanen tuumi Teletappi Laa-Laan asussa.

Vielä ennen pänttäämisen aloittamista oli vuorossa klassinen abiristeily, jolle opiskelijat lähtevät maanantaina.

Konsta Komppa (vas.) päätti kierrättää isänsä penkkariasuidean ja veti ylleen potkupuvun. Topi Pohjankoski taas liittyi munkin kaavullaan osaksi kaveriensa ryhmää, johon kuului jo paavi ja kardinaali.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli