Haminan talousalueen uutislehti

Nuori varaosayritys panostaa tarjontaan

Maalinsekoittamossa valmistetaan merkkikohtaiset sävyt kymmenesosa­gramman tarkkuudella. Heikki Purho mittaa tarvittavat värit vaa’alla.

HeMi-Varaosat Oy täyttää maaliskuussa vuoden. Autojen varaosien myyntiin keskittyneen yrityksen takana ovat Heikki Purho ja Mika Brofors, jotka kerryttivät kokemustaan alalla muiden alaisuudessa ennen omaa yritystä yli 20 vuotta.

Vuosia kestänyt työkavereiden keskinäinen vitsailu omasta myymälästä johti lopulta intensiiviseen suunnittelujaksoon, ja viimein HeMi-Varaosat Oy:n avajaisiin vuonna 2019.

Vaikka Purho ja Brofors ovat paljasjalkaisia haminalaisia, liike löysi paikkansa Kotkan puolelta, 13 kilometrin päästä Haminan keskustasta.

– Haminalaisia asiakkaita käy säännöllisesti, kaukanahan emme ole, Purho hymyilee.

Kaksikon liikkeessä myydään kaikkea hyödyllistä jokapäiväiseen autoiluun. Varasto on huolellisesti koottu nykyaikaiseksi asiakkaiden tarpeita kuulostellen.

– Suunnittelimme ja hankimme niin kattavan varaston kerralla, että se varmasti palvelee tätä aluetta. Kuluneen vuoden kokemusten mukaan onnistuimme siinä kiitettävästi, Purho kertoo.

Valikoimaa pitää kuitenkin päivittää jatkuvasti, ja se pitää miehet liikkeellä.

– Jo pelkästään erilaisia jarruosia meillä on yli tuhat yksikköä. Tavoite on, että asiakas lähtee aina tarvitsemansa osan kanssa, Purho laskee.

He-Mi Varaosat on keskittynyt varaosamyyntiin, mutta hyllyiltä löytyy jos jonkinmoista välinettä ja lisävarustetta. Liikkeessä on lisäksi oma maalinsekoittamo, josta saa mukaansa merkkikohtaiset värit.

Varaosamyynti on vuosien aikana kokenut muutoksia tekniikan kehityttyä suurin harppauksin.

– Painotus on nyt enemmän korjaamoasiakkaissa, kuin yksityisasiakkaissa. Autot ovat muuttuneet niin paljon, että niiden huoltamiseen tarvittavia välineitä ei välttämättä kannata enää ostaa kotiin. Jotkin varaosat eivät silti muutu, ja ne haluamme pitää saatavilla, Brofors kuvailee.

Viikoittaiseen ohjelmaan kuuluu tilausten toimitus jopa noin kuudenkymmenen kilometrin päähän korjaamoille. Tällä hetkellä osakeyhtiö työllistää perustajansa, eli Purhon ja Broforsin.

– Seuraava haave on kasvaa sen verran, että voimme palkata lisää työvoimaa, Purho maalailee.

Mika Brofors auttaa valitsemaan sopivat tuotteet kulloiseenkin tarpeeseen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli