Haminan talousalueen uutislehti

Ulkoaltaan tulo jo lähes varmaa

Linnoituksen Uimahalli Oy aikoo laajentaa tilojaan ulkoaltaan, ulkoporealtaan ja saunan verran hallirakennuksen viereen Satamakadun puolelle. Haminan kaupunki on päättänyt vuokrata 358 m2 kokoisen alueen mahdollista laajennusta varten. Vuokrasopimus alkaa 1. maaliskuuta.

Ulkoaltaan toteutuspäätöstä ei ole vielä tehty, mutta suunnitelmien olisi tarkoitus valmistua helmikuun puolivälissä. Urakan kilpailutus laitetaan vireille nopeasti suunnitelmien valmistumisen jälkeen, jolloin toteutuspäätöstä voidaan odottaa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Ulkoallas vie työpiirroksien mukaan noin puolet uimahallin vieressä olevasta hiekkakentästä, jota on käytetty pysäköintipaikkana. Rakennustöiden ajan kenttä on varattuna kokonaan.

Jos laajennus toteutuu suunnitelmien mukaan, ensi vuoden projektiksi voisi mahdollisesti tulla jäljelle jäävän kentän kunnostus ja maisemointi pysäköintikäyttöön Haminan kaupungin toimesta.

Tuleva ulkoallas olisi uintipituudeltaan 12,5 metriä ja leveydeltään viisi metriä, eli kooltaan noin puolet hallin sisäaltaasta. Syvyys olisi matalammassa päässä metrin, syvemmässä 1,2 metriä.

– Kovimmilla pakkasilla keskitalvella allas olisi tyhjä ja suljettu, mutta viileillä plussakeleillä sitä voisi käyttää viileänvedenaltaana, Linnoituksen Uimahalli Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva kaupungingeodeetti Aki Oksanen kertoo.

Poreallas ja saunatilat voitaisiin pitää asiakaskäytössä ympäri vuoden. Tarkoituksena on saada koko setti rakennutettua samalla kertaa, ja ilman kompastuskiviä valmista tulisi jo kuluvan vuoden loppupuolella.

– Tarvittaessa porealtaan rakentaminen voidaan siirtää myöhemmäksi, jos kustannukset nousevat urakoitsijaa valittaessa odotettua suuremmiksi.

Kustannusarvio on jo noussut alkuperäisestä puolesta miljoonasta, kun porealtaan tulo varmistui. Nyt arvio kaikkineen on 650 000 euroa. Linnoituksen Uimahalli Oy on laskenut investoinnin mukaan tämän vuoden budjettiinsa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös