Haminan talousalueen uutislehti

Koulutyö jo alkanut moduulikoulussa – Husulan koulun liikuntasali ja ruokala valmistumassa

Husulan koulun oppilaat pääsivät aloittamaan opiskelut vanhan koulurakennuksen korvanneessa moduulikoulussa helmikuun alussa. Vanhasta koulurakennuksesta on jäljellä liikuntasali, keittiö, ruokasali ja väestönsuoja, jotka kunnostetaan omaksi rakennuksekseen moduulikoulun vierelle. Säästetyt osat ovat vuonna 2002 valmistunutta lisäsiipeä, joka oli huomattavasti uudempi kuin alkuperäinen 1950-luvulla rakennettu koulu.

Koulu kärsi sisäilmaongelmista, joiden vuoksi se päätettiin suurimmalta osin purkaa. Liikuntahallin ja ruokalan rakenteet on tiivistetty ja kattorakenteet uusittu sisäilman laadun takaamiseksi.

– Tutkimuksissa aikanaan havaitut riskirakenteet on korjattu, uudessa siivessä niitä ei ollut samalla tavalla kuin puretussa vanhassa osassa, Haminan kiinteistöpäällikkö Sami Kahila kertoo.

Vanhan koulun purkamisen ja siiven kunnostuksen hoitaa Rakennusliike Tommola Oy. Purku ja kunnostustyöt kustantavat yhteensä 1,1 miljoonaa euroa, ja niitä ennen hoidettu lämmityskeskuksen ja ilmanvaihtokonehuoneen siirto 240 000 euroa.

Liikuntasali ja ruokala valmistuvat maaliskuun lopulla, ja Husulan koulun noin 150 oppilasta ja 18 esikoululaista pääsevät huhtikuussa käyttämään tiloja. Toistaiseksi ruokailu hoidetaan moduulikoulun kuvaamataidon luokassa porrastetusti.

– Väliaikaisratkaisu toimii kiitettävästi, ja tilat ovat olleet odotusten mukaiset, koulun rehtori Sirkka Eklund hymyilee.

Moduulikoulu on tilattu tamperelaiselta Parmaco Oy:ltä, ja yhteensä Husulan kouluun tuli 44 moduulia. Moduulien asentaminen valmiiden perustusten päälle vei noin kaksi viikkoa.

Koko yksikön kuukausivuokra on noin 42 000 euroa, ja vuokrasopimus on tehty kahdeksaksi vuodeksi.

– Koulua itseään voi muokata tulevaisuuden tarpeisiin, tai se voidaan purkaa. Silloin liikuntasali ja ruokala jäisivät silti kuntalaisten käyttöön yhteisötilana.

Sisäilman laadun ja viihtyvyyden parantamiseksi koulu on muuttunut kengättömäksi, jottei jalkineissa kulkisi likaa ja kosteutta luokkiin.

– Jo nyt huomaa, ettei pölyä ole samalla tavalla. Varauduimme siihen, että eteiseen muodostuisi pullonkaula, mutta kenkien laitto sujuukin hyvin, Eklund kertoo.

Kun liikuntasali ja ruokala on saatu valmiiksi, aletaan suunnitella koulun pihapiirin laittamista oppilaille sopivaksi. Pihaa varten halutaan kuulla koulun oppilaita ja henkilökuntaa.

– Asia on otettu mietintään, mutta vielä mitään varsinaista suunnitelmaa tai laskelmia ei ole, Kahila kommentoi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide