Haminan talousalueen uutislehti

Leikari Ravintolat Oy myytiin 10 eurolla

Leikarin hotellikiinteistössä toimivan Leikari Ravintolat Oy:n osakkeet on myyty 18.2. helsinkiläiselle ”saattohoitoyhtiölle” FYA Consulting Oy:lle 10 euron hinnalla. Myyjänä on Yrjö Piirainen.

Merkillisen yrityskaupan takana on 11.2. Kymenlaakson käräjäoikeudessa annettu tuomio, jonka mukaan Leikari Ravintolat määrättiin maksamaan ohjelmatoimisto Goodrock Oy:lle 67 300 euron saatavat korkoineen.

Tuomiolauselmaan kirjatut saatavat ovat syntyneet ohjelmatoimisto Goodrockin Leikari Ravintolat Oy:lle tuottamista esiintyjistä, joiden palkkiot ravintola on jättänyt maksamatta. Kokonaisuudessaan summa nousee asianajokuluineen ja viivästyskorkoineen noin 100 000 euroon. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Goodrockin arvioiden mukaan myymällä velkaisen Leikari Ravintolat Oy:n osakkeet eteenpäin pyritään ilmiselvästikin välttämään nämä korvausvastuut ja ulosottoviraston perinnän. Uuden yrityksen kautta toiminnot ravintolassa jatkuvat kuitenkin ennallaan.

Leikari Ravintola Oy:n myynyt Yrjö Piirainen sanoo, mitään laitonta ei ole tapahtunut.

– Käräjäoikeudessa annettu tuomio on nyt uusien omistajien ja Goodrockin välinen asia. Leikarin ravintolassa kaikki jatkuu ennallaan tansseineen ja palveluineen, kuittaa Piirainen.

Nyt Leikarin ravintolatoiminnoista vastaa 14.2. perustettu Ravintola Rantahaka Oy, jonka nyt omistaa Leikari Ravintolat Oy:ssä aikaisemmin bändejä buukannut Satu Partanen.

Leikari Ravintolat Oy:n asioita tutkivat aluehallintoviranomainen, ulosottoviranomainen ja poliisi.

Leikarin hotellikiinteistön omistaa venäläistaustainen yritys. Hotellitoiminnasta vastaa Hotel Scandinavian Oy.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli