Haminan talousalueen uutislehti

Haminakin haikailee nyt poliisia

Haminan yleisen turvallisuuden kannalta 19.12.2016 oli monella tavalla kulminaatiopiste. Tuona päivänä poliisit siirtyivät lopullisesti Haminan poliisiasemalta Kotkaan.

Kaakkois-Suomen kotkalainen poliisipäällikkö Lähdesmäki päätti asiasta toimivaltansa puitteissa. Valtakunnallinen poliisihallinto eikä sisäministeriö siirtoa vaatineet eivätkä siihen puuttuneet.

Haminassa on yhä poliisiasema mutta nyt ilman poliiseja, tiloissa toimii ainoastaan lupavirasto, sekin vain yhtenä päivänä viikossa.

Itse poliisityöstä asemalla muistuttaa vain tarkkuusalkometri Halmi, jolle partioivat Kotkan poliisit taluttavat silloin tällöin asiakkaitaan.

Haminan kaupunkikin kirjelmöi tuolloin reilu kolme vuotta sitten vastustavan kantansa poliisien siirrosta Kotkaan, mutta paperi jäi ilman vastakaikua. Hamina nöyrtyi eikä todellista vastarintaa syntynyt.

Kaupunginvaltuutettu Vesa Koskiahon esitys aluepoliisin perustamisesta Haminaan sekä uimahallikiinteistön jatkeena olevan kerrostalon valitus meluhaitoista herättivät kaupungin johdonkin uudelleen.

Poliisin puuttuminen Haminasta ja samalla koko Kaakonkulmalta on kiistaton turvallisuuspuute, jota korostavat myös poliisin muut ratkaisut.

Niistä käsittämättömin on ollut uuden poliisiaseman rakentaminen Kotkansaaren perimmäiseen kolkkaan, josta aseman pitää palvella koko eteläistä Kymenlaaksoa!

Pelkkä lupatoimisto olisi riittänyt Kotkansaarelle, mutta asema putkatiloineen olisi kuulunut Karhulaan.

Nyt matka Kotkan asemalta esimerkiksi Miehikkälän perukoille on 60 – 70 kilometriä. Poliisityhjiö tuo kiistatta harmeja koko alueelle.

Aluepoliisin perustaminen Haminaan tuskin onnistuu Kaakkois-Suomen poliisin nykyresursseilla. Yksi poliisi ei apua tilanteeseen toisi, sillä aluepoliisin tulisi operoida myös Virolahdella ja Miehikkälässä, kahdessa rajakunnassamme.

Hamina lienee yli 20 000 asukkaan kaupungeistamme ainoa, josta poliisiasema puuttuu. Siitä emme voi ylpeillä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus