Haminan Würth Center muuttaa aikanaan entisiin rautakaupan tiloihin.

Teollisuuden, rakentamisen ja kunnossapidon työkalujen ja tarvikkeiden valtakunnallinen palveluntuottaja Würth Oy on ostanut Haminan entisen rautakauppakiinteistön. Myyjänä oli Auto-Viiala Ky, jonka omistaa Raimo Viialan perikunta.

Würth Oy:n kiinteistöpäällikkö Arto Hyppönen sanoo, että ostettu kauppakiinteistö sijaitsee Haminassa paraatipaikalla. Myymälässä on pinta-alaa noin 1 000 m2, varastotilaa on lisäksi 700 – 800 m2.

– Etenemme kiinteistössä hankesuunnittelun kautta. On mahdollista, ettemme tarvitse tiloja kokonaisuudessaan, mutta sekin selviää aikanaan, sanoo Hyppönen.

Haminan Würth Center toimii nykyisin vuokratiloissa Rimamöljänkadulla aivan naapurikiinteistössä, jonka omistaa Värisilmä.

– Meillä on nykyisistä vuokratiloista toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus. Hankesuunnittelussa selviävät uuden kiinteistön mahdolliset remonttitarpeet ja myös muut aikataulut.

Würth toimii Suomessa lähellä asiakasta yli 190 Würth Centerin kautta koko maan kattavasti. Yritys työllistää lähes 1 000 työntekijää.

– Würth Centereitten lisäksi olemme perustaneet suuremmille työmaille palvelupisteitä, joissa toimimme esimerkiksi konteista. Monipuoliset palvelut ovat kaikkialla tavoitteenamme, sanoo Hyppönen.

Satamakadun ja Merikadun kulmassa sijaitseva kiinteistö tunnetaan viimeksi rautakaupasta Haminan Vanharautakauppa, joka toimi siinä heinäkuuhun 2017 saakka. Haminan Vanharautakauppa Oy meni konkurssiin, kun yhtiön yrityssaneeraushakemus hylättiin. Konkurssiin yhtiön haki velkojiin kuuluva verottaja.

Haminan Vanharautakauppa Oy:n toimintaa rasitti muun muassa vuonna 2010 tehty miljoonainvestointi varastorakennuksiin.

Haminan Vanharautakauppa Oy:n juuret juontavat vuoteen 1919, jolloin Haminaan perustettiin sen edeltäjä Haminan Vanha Rautakauppa, joka toimi pitkään Raatihuoneentorin kulmassa vanhassa rautakorttelissa.