Haminan talousalueen uutislehti

Haminan koulut etäopetukseen koronapandemian hillitsemiseksi

Suomen hallituksen maanantaiset päätökset koronapandemian hillitsemiseksi iskevät lujasti myös Haminaan. Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt pysyvät auki, mutta koulut ovat sulkeutuneet tänään keskiviikkona.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa lukuunottamatta lapsia, joiden vanhemmat ja huoltajat, jotka voivat hoitaa lapsensa toisaalla.

Haminan koulutilojen sulkeuduttua opetus järjestetään etäopetuksena 13.4. saakka.

Poikkeuksen tuovat kuitenkin koulujen yhteydessä järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3.-luokkien lähiopetus niiden huoltajien lapsille, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla (mm. sosiaali- ja terveystoimi sekä pelastus- ja poliisitoimi).

Poikkeuksena järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus,  joiden vanhemmilla on mahdollista järjestää lapsen hoito toisaalla.

Lisätietoja perheille käytännön järjestelyistä lähetetään Wilman kautta mahdollisimman pian. Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan aiempien suunnitelmien mukaan.

Hallituksen korona-linjaus koskettaa muutakin toimintaa. Kansalaisopiston toiminta keskeytetään Haminassa 13.4. saakka.

Linnoituksen uimahalli ja kaikki sisäliikuntapaikat sekä harrastetilat suljetaan. Ulkoliikuntapaikkojen ylläpitoa tehostetaan ja mm. pyöräteiden puhdistusta hiekasta pyritään nopeuttamaan.

Waltti-kortin myynti Linnoituksen uimahallin kahviossa jatkuu normaalisti.

Kohtaamispaikkojen toiminta keskeytetään eli tämä koskee mm. Iitan Pirtin ja Neuvottoman juttutuvan toimintaa. Sisäliikuntaryhmät ja vesijumpat perutaan.

Kaupunki peruu nyt seuraavat tapahtumat: Veteraanipäivän juhla 27.4., Seniorimessut 28.4., Tekojen tori 13.5., Hamina Mosna Blues 16.-17.5., Kesätuulella Haminassa 23.5.

Lisää sulkuja: kirjastot suljetaan ja kirjastoauto ei kierrä. Nuoriso- ja kerhotilat sekä museot suljetaan. Ohjaamon toiminta ja Veteraanikodin viriketoiminta keskeytetään.

Yhteisötalo Hilma sulkee ovensa, mutta pienryhmät (alle 10 h) voivat jatkaa talossa omilla avaimillaan.

Raatihuone sulkee ovensa ja kaikki ulkopuolinen toiminta talosta loppuu.

Kaupungintalon Asiointipalvelu Rinkeli pysyy toistaiseksi auki arkisin klo 8-16 (kassapalvelut auki VAIN klo 9-12).

Asiakaspalvelun ovi pidetään suljettuna ja sisään pääsee ovikelloa soittamalla yksi asiakas kerrallaan.

Kaupungintalolla asiointia kannattaa välttää ja ottaa yhteyttä pääsääntöisesti puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta.

Vältä kättelemistä!

Haminan kaupunki suosittaa henkilökunnalleen monien muiden yritysten ja organisaatioiden tavoin, että kohtaamisissa vältetään kättelemistä.

Myös käsi- ja yskimishygieniasta tulisi huolehtia THL:n ohjeen mukaisesti. Yleisestä tilojen hygieniasta on syytä pitää huolta.

– Nyt jokaisen on muistettava, että sairaana ei tulla töihin eikä mennä kouluun, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen ohjeistaa.

Kaupungilla on varautumissuunnitelmat erilaisia poikkeavia tilanteita varten. Näissä suunnitelmissa on otettu huomioon myös epidemiat. Esimerkiksi valmius etäopetukseen on ollut olemassa, jos siihen tulisi tarvetta.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelut (Kymsote) vastaa terveydenhuollon näkökulmasta koronatiedottamisesta. Kymsoten tiedotusta voi seurata osoitteessa: https://www.kymsote.fi/miten-toimia-jos-epailen-koronavirustartuntaa.

Jos epäilee sairastuneensa koronaan, soita p. 116117.

Valtakunnallisesti koronaneuvontaa on saatavilla palvelupuhelimesta: p. 0295 535535.

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti ja käsittelee asiaa tällä viikolla sekä tiedottaa lisää.

Kaupunki avaa perjantain aikana omat ohjesivunsa hamina.fi -sivustolle. Niitä päivitetään tarpeen tullen myös viikonloppuna. Sivut löytyvät osoitteesta: hamina.fi/korona.

Soita päivystykseen vain sairastuttuasi!

Kymsoten päivystysapu 116 117-numeron puhelu määrät ovat lisääntyneet huomattavasti tänään ja palvelu on ruuhkautunut.

– Soita päivystysapu 116 117 -palveluun ainoastaan silloin, jos harkitset lähtöä päivystykseen tai epäilet sairastuneesi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. 116 117 ei anna ohjeita esimerkiksi koronaviruksen vaikutuksesta yleisötilaisuuksien järjestämiseen tai niihin osallistumiseen, ohjeistaa Kymsote.

Sosiaali- ja terveysministeriö on avannut yleiseen koronavirusneuvontaan valtakunnallisen puhelinneuvonnan, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli