Hiekoitushiekkoja poistetaan Haminassa jo täyttä päätä. Ensi viikolla hiekanpoisto siirtyy kevyenliikenteen väylille.

Katujen hoitamisen aikataulut ovat tavalliseen kevääseen nähden vähintään kuukauden etuajassa. Kun lumitöitä ei esimerkiksi Haminan kaupungissa ollut likimain lainkaan, aikaa ja rahaa on jäänyt muille töille.

– Katujen hiekoitushiekan poistaminen aloitettiin viime viikolla, taloyhtiöt taisivat aloittaa jo aikaisemmin. Nyt lisäämme vauhtia hiekanpoistoon ja ohjelmaan tulevat myös kevyenliikenteen väylät, sanoo Haminan tiemestari Esa Kelkka.

Työohjelmassa kunnossapitopuolella ovat jo selkeät kesäajan työt:

– Hiekkateitten höyläykset ovat jo alkaneet, sillä monin paikoin tiet ovat surkeassa kunnossa alituisten sateiden vuoksi. Työohjelmassa on ollut myös liikennemerkkien vaihtoja. Aurinko haalistaa merkkejä ja vanerista valmistetut merkit happanevat vesisateissa nopeasti.

Nuorison ilkivallan tiemestari Kelkka arvioi vähenneen:

– Paikkojen rikkomisen sijaan nuorille on ykkösjuttuna kuminpolttaminen ja sehän tehdään pääasiassa aivan keskellä kaupunkia torin ympäristössä. Toki joku innostuu kapakkakierroksen jälkeen voimansa tunnossa myös siirtelemään liikennemerkkejä.

Erikoinen talvi on tuonut katujen ja teiden ylläpidolle uusia haasteita:

– Vesisateet, märkyys ja nastarenkaat ovat kuluttaneet katuverkkoa nopeasti. Kaksi miestämme on jatkuvasti kiertämässä paikkaushommissa eri puolilla kaupunkia, kertoo Kelkka.