Haminan talousalueen uutislehti

Ravintolat voivat pysyä auki – rajoitus ei pakota sulkemaan ovia

Ravintolapalvelut toimivat edelleen.

Hallitus ilmoitti maanantai-iltana uusista rajoitustoimenpiteistä, joilla pyritään hillitsemään koronaviruksen leviämistä. Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään.

Linjaus ei koske kuitenkaan ravintoloita.

– Kysymys on asiakkaita eikä yrityksiä koskevasta toimiohjeesta, ellei kyseessä ole tapahtumanjärjestäjä, tilausravintola tai muu sellainen tilaisuuksia ja kokoontumisia organisoiva toimija, kertoo oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen sähköpostitse.

Rajoitus ei siis tarkoita, että ravintolat, hotellit ja kauppakeskukset joutuisivat sulkemaan ovensa?

– Esimerkiksi tilausravintoloiden osalta jo tartuntatautilain mukaiset kiellot ja etenkin valmiuslakiin perustuvat toimet voivat asettaa rajoituksia, mutta ei ravintolassa ruokailusta tule ’julkista kokoontumista’ sillä perusteella, että asiakkaiden lukumäärä ylittää kymmenen eikä kauppoja missään nimessä ole tarkoitus sulkea.

Keskiviikkona voimaanastuva valmiuslaki antaa hallitukselle oikeuden rajoittaa myös yksityisten tahojen toimintaa.

Aki Porkka Lounashuone Kerholta sanoo, että yrityksen ravintolat niin Haminassa kuin Karhulassa jatkavat ravitsevan lounaan tarjoamista kuten tähänkin asti.

– Kiinnitämme kuitenkin erityistä huomiota ravintoloittemme turvallisuuteen. Tämän teemme talonpoikaisjärkeä käyttäen väljemmillä pöytäryhmillä, huolehtimalla yleisestä hygieniasta ja tarjoamalla lounasta myös mukaanotettavaksi, sanoo Porkka.

Koronavirustilanne on syytä ottaa vakavasti ja viranomaisten ohjeita on tärkeä noudattaa ravintoloissakin.

– On monen monta tärkeää työtehtävää, joita ei yksinkertaisesti ole mahdollista hoitaa etänä. Me jatkamme asiakkaiden palvelua ja samalla omalta osaltamme teemme kaikkemme, että arki pyörii ja paikalliset työpaikat säilyvät myös tulevaisuudessa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli