Haminan talousalueen uutislehti

Vastustaja on suuri tuntematon

Suomi on joutunut korona-taisteluun. Vastustaja on suuri tuntematon, jonka taltuttamiseen ei lääkettä ole toistaiseksi löytynyt.

Suomi on joutunut korona-taisteluun. Vastustaja on suuri tuntematon, jonka taltuttamiseen ei lääkettä ole toistaiseksi löytynyt.

Kansa on yhtenäinen kuin talvisodassa, jonka päättymispäivästä tuli juuri kuluneeksi 80 vuotta. Koronan voittaminen ja siitä selviytyminen vaatii rankkoja ratkaisuja ja toistemme tukemista meiltä kaikilta. Maan hallitus on tarttunut ongelmaan tiukasti tukeutuen terveysviranomaisten asiantuntemukseen.

Valmiuslaki antaa hallitukselle poikkeukselliset valtuudet myös kansalaisten vapauksien rajoittamiseen. Hallituksen tulee käyttää saamiaan valtuuksia suurella viisaudella ja harkiten.

Elämä maassamme on tällä viikolla aivan erilaista kuin viime viikolla. Koulujen sulkeminen näkyy ja tuntuu etenkin lapsiperheiden arjessa.

Siirtyminen etäopiskeluun on lapsille ja nuorille kuitenkin tuttua, sillä kaikissa kodeissa on etäopiskeluun tarvittava tietotekniikka. Mutta oma-aloitteisuutta se vaatii. Ilman vanhempien ja myös opettajien tukea juttu ei onnistu.

Etäopiskelu on enne myös lapsia odottavasta tulevaisuudesta, jolloin etätyöt yleistyvät alalla kuin alalla. Videoneuvottelut ovat jo nyt käytössä suurissa yrityksissä. Tarve työmatkoihin vähenee, kun asiat ja neuvottelut voidaan hoitaa enemmän ja enemmän etänä.

Koululaisille lähiopetukseen päätymisellä on myös vahva kasvattava merkitys. Etäopetus pakottaa perheet mukaan lasten opiskeluun. Perhesiteet lujittuvat ja lapset ja nuoret kokevat toivottavasti kantavansa yhä suuremman vastuun itsestään.

Poikkeusolot edellyttävät toimivia, luovia ratkaisuja.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus