Haminan talousalueen uutislehti

Tummat pilvet juhlakesän yllä

Haminassa on jo 30 vuoden ajan totuttu parillisten vuosien suuriin tapahtumiin. Hamina Tattoo järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1990 ja siitä eteenpäin aina joka toinen kesä.

Haminassa on jo 30 vuoden ajan totuttu parillisten vuosien suuriin tapahtumiin. Hamina Tattoo järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1990 ja siitä eteenpäin aina joka toinen kesä.

Odotukset myös tulevan kesän Tattooseen ovat korkealla.

Tuleva kesä on Haminassa paljon muutakin. Valtakunnallisesti merkittävin lienee Reserviupseerikoulun 100-vuotisjuhlallisuuksien järjestäminen. Tilaisuuteen on kutsuttu itsenäisyytemme ajan kaikki Haminan sotilasakatemian käyneet reserviupseerit.

Reserviupseereita odotetaan Haminaan tuhansia ja tuhansia.

Tulevan kesän suurtapahtumat ovat kuitenkin tumman pilviverhon peittämiä. Vaikka tapahtumien järjestelyt ovat käyneet kuumeisina jo kuukausien aikana, juhlallisuuksien toteutumisen esteeksi saattaa nousta koronavirus, Kiinasta Eurooppaan ja myöhemmin maailman kaikkiin kolkkiin pandemiaksi levinnyt hengitystieinfektiosairaus.

Kaikki alkoi Kiinassa, jossa todettiin joulukuussa 2019 keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on todettu uusi, aiemmin tuntematon koronavirus, SARS-CoV-2. Sairauteen menehtyi Kiinassa tuhansia ihmisiä.

Kiinassa vieraillut italialainen retkikunta toi viruksen Pohjois-Italiaan, josta maailmanvalloitus tai ainakin Euroopan valloitus alkoi. Italian lisäksi virus on kaatanut tuhansia espanjalaisia ja viruksen eteneminen jatkuu. Loppua voi vain arvailla, sillä virukseen ei ole löytynyt rokotetta.

Suomen terveydenhuollon viivytystaktiikka ja tiukat yleisötilaisuuksien rajoitustoimet toivottavasti estävät koronan hallitsemattoman etenemisen. Varmuutta siitä ei ole ja senvuoksi Haminankin kesätapahtumien järjestelyt jatkuvat suuren epätietoisuuden vallitessa.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus