Haminan talousalueen uutislehti

Myös ruokaravintolat sulkeutuivat mutta kaikki eivät luovuta

Bensiksen Petra Lankinen lupaa, että asiakas saa ruoan näppeihinsä minuutissa tilauksestaan!

Suomen ravintolat sulkeutuivat lauantaita vasten yöllä klo 24.00. Ravintoloitten ovet pysyvät kiinni toukokuun loppuun saakka, ellei hallituksen taholta tule muita ohjeita.

Ruokaravintoloista erivapauden ovat saaneet vain henkilöstöravintolat, joissa voidaan tarjota lounasta entiseen tapaan.

Kun yrittäjä ajetaan esivallan määräyksellä ahtaalle, hän pyrkii luomaan uusia ansaintakeinoja. Suosittu lounaspaikka Itäväylän Bensis panostaa noutoruokaan.

– Keittiössämme on valmiina myyntiluukku autoasiakkaita varten. Nyt asiakas saa siitä lounaspakettinsa, sanoo Bensiksen Sanna Rasa.

Lounasvaihtoehdoista on pitänyt Bensikselläkin tinkiä:

– Kaikkina arkipäivinä on tarjolla keitto sekä kaksi muuta vaihtoehtoa. Ruokalista on laadittu niin, että se mahdollistaa pikapalvelun.

Työntekijöiden määrää on jouduttua sopeuttamaan myös Bensiksessä:

– Normaalioloissa ravintolamme toimii kahdeksan työntekijän voimin, nyt pärjäämme kahdella. Kokki valmistaa ruoan ja keittiöapulainen luovuttaa eväät asiakkaalle myyntiluukusta. Kyytipojaksi asiakas voi ottaa vaikka oluen, siihenkin meillä on luvat valmiina, selvittää Sanna Rasa.

–  Täältä meidät löytää arkisin 6.30-15. Luukulta voi ostaa kaikki tutut Bensiksen palvelut kuten autonpesut, nestekaasut, autotarvikkeet, kahviotuotteet ja myös lounasta klo 10-13!

Lounashuone Kerho sulki ovensa jo puolitoista viikkoa sitten. Henkilökunta lomautettiin ja omistajat siirtyivät toiseen ravintolaansa Lounashuone Eagleen Karhulaan. Eagle jatkaa henkilöstöravintolana.

– Pääsiäiseksi olemme luoneet Haminaankin kahden ruokalan pääsiäismenun, joka on noudettavissa tilattuna torstaina klo 15–16. Jos myynti toimii, on mahdollista, että jatkamme noutoruoan puolella, arvioi Lounashuone Kerhon Aki Porkka.

Haminalaisella Ravintola mon amilla on nyt takanaan viikko noutoruoan toimituksia.

– Kysyntä vaihtelee rajusti, mutta jatkamme noutoruoalla. Valtion vastaantuloa tässä odotetaan, olemme vähän kuin löysässä hirressä, arvioi mon amin Rene Rahikka.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös