Haminan talousalueen uutislehti

Koko kansan voimin pandemiaa vastaan

Koronapandemian vaikutukset ulottuvat kaikkialle. Terveydenhoito on viritetty äärimmilleen. Vaikka kadut ovat tyhjiä, aamutungos tulee vastaan myös marketeissa. Useimmilla muilla toimialoilla vallitsee syvä hiljaisuus.

Koronapandemian vaikutukset ulottuvat kaikkialle. Terveydenhoito on viritetty äärimmilleen. Vaikka kadut ovat tyhjiä, aamutungos tulee vastaan myös marketeissa. Useimmilla muilla toimialoilla vallitsee syvä hiljaisuus.

Asiakkaat ovat kadonneet pienistä kauppaliikkeistä, kahvilat ja ravintolat ovat sulkeneet ovensa hallituksen käskystä lähes kokonaan.

Teollisuuden pyörät eivät pyöri likimainkaan normivauhdilla. Lomautusilmoituksia pongahtaa julkisuuteen niin suurista, keskisuurista kuin pienistäkin yrityksistä. Ahtaimmalla ovat pienet yksinyrittäjät, joille taloudellista tukea on tosin tarjolla kunnilta sekä Ely-keskuksilta.

Koko yhteiskunnan yhteinen haave on päästä koronapandemian yli mahdollisimman nopeasti. Sitä ei kuitenkaan päätä esivalta, vaan päätöksen tulee lähteä meistä kaikista.

Valmiuslain perusteella hallitus on jo kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset ja suositus on ollut, että pienetkin kokoontumiset tulisi jättää minimiin. Rajoituksen tavoitteena on ehkäistä viruksen leviäminen.

Koronapandemia joutuu tappiolle vasta, kun koko kansamme suhtautuu asiaan vakavasti noudattaen ohjeita ja kokoontumisrajoituksia kaikkialla. Huolestuttavia ovat viestit, joiden mukaan nuoriso suhtautuisi rajoituksiin välinpitämättömimmin.

Pandemian hillitsemiseksi ovat maan koulut siirtyneet etäopetukseen ja -opiskeluun. Uudenmaan ja muun Suomen välille nousi pari viikkoa sitten näkymätön raja, jonka saattoi ylittää vain pätevillä perusteilla. Ensi viikonloppuna Uudenmaan matkustusrajoitus saatetaan purkaa.

Maamme kansantaloudelle povataan ankeita aikoja. Mitä nopeammin meillä vapaudutaan pandemian kahleista, sitä vilkkaammin alkaa talouselämän elpyminen.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus