Nallet vilkuttavat ohikulkijoille Ruissalon päiväkodin ikkunasta.

Maaliskuun loppupuolella sosiaalisessa mediassa alkoi levitä haaste, jossa laitetaan nalleja ikkunoille ohikulkijoiden ja etenkin lasten nähtäville. Tarkoituksena on, että ulkoilijat voivat kävelyillään bongata leluja ikkunoista aarteenetsinnän tapaan.

Niin sanottuun nallehaasteeseen ovat ottaneet osaa yritykset ja yksityishenkilöt ympäri Suomea erilaisin pehmoeläimin ja asetelmin.

Myös Ruissalon päiväkodin ikkunassa on esillä suuri asetelma, johon on koottu päiväkodin kokoelmista joukko pehmohahmoja tervehtimään reippailijoita. Lisäksi ikkunaan on maalattu sateenkaaria tuomaan väriä.

– Toteutimme kokonaisuuden yhdessä aikuisten ja lasten kanssa, koska halusimme ilahduttaa ohikulkijoita ja kannustaa perheitä ulkoilemaan tarjoamalla jotakin yhteistä tekemistä, varhaiskasvatuksen opettaja Minka Taimisto hymyilee.

Taimisto kertoo, ettei ole itse nähnyt vielä kovinkaan montaa nallea haminalaisten ikkunoissa, mutta uskoo haasteen saaneen hyvän vastaanoton myös Haminassa. Esimerkiksi päiväkodin Facebook-sivulle laitetusta ikkunakuvasta on tykätty ja sitä on jaettu monta kertaa.

– Ikkunaan voi laittaa oman suosikkipehmonsa muiden nähtäville tai rakentaa kokonaisen asetelman. Minusta se on hieno tapa jakaa hyvää mieltä etänä, Taimisto toteaa.

  • Slider image

Tämä nalle toivottaa asiakkaat tervetulleiksi haminalaiseen kellariravintolaan.

  • Slider image