Haminan talousalueen uutislehti

Henkka antaa aikaa perheelleen

Haminalainen Henrik ”Henkka” Laakso lopettaa yrityksensä Hyeena Racing Oy:n. Moottoripyöräilyn harrastaja reilu 10 vuotta palvellut yritys toimi viimeiset viisi vuotta Kadettikoulunkatu 13:ssa.

– Kaikella on aikansa. Yrityksen toiminta hiipui isojen tavaratalojen otettua erikoisliikkeiltä merkkituotteet itselleen. Kannattavuutemme ei ollut enää oikeassa suhteessa työmäärään, sanoo Henkka.

Haikeutta on ollut ilmassa, kun Henkka aloitti myymälänsä varaston loppuunmyynnin pari viikkoa sitten.

– Asiakkaat kyllä löysivät tänne heti. Viikossa varasto hupeni puoleen. Myytävänä riittää kuitenkin tekstiilejä huppareista T-paitoihin ja lippiksiin, mutta hyllyssä on myös ajovarusteita ja varaosiakin. Tilauksesta myyn edelleen mitä tahansa alan tavaraa, mutta varastoon en enää tilaa mitään.

– Jatkan edelleen töitä Suomen Kypäräkeskuksessa.

Henkka Laakso aloitti yrityksensä 2009 verkkokauppana, jota silloin kutsuttiin postimyyntiyritykseksi. Kauppaa hän teki kotoaan. Merkittävän lisän toimenkuvaan toi kiertäminen moottoriurheilutapahtumissa.

– Isolla pakulla kiersimme alan tapahtumissa, messuilla ja näyttelyissä, myös moottorikelkkapuolella. Tavaraa myimme suoraan autosta, teltta vain pystyyn auton kupeelle. Se oli kuluttavaa aikaa, mutta poiskaan en vaihtaisi.

Hyeena Racing Team on näkynyt aina palkintokorokkeella Haminan perinteisissä mopokisoissa.

– Juuri mopokisoihin syntyi tuo joukkueemme nimikin. Kun sitten kaverin kanssa perustin tämän yrityksen, se sai saman nimen, kertoo Henkka.

Kahden lapsen isänä Henkka Laakso aikoo nyt irrottaa aikaa myös perheelleen.

– Vanhempi tyttö on 12-vuotias, jokohan nyt löytyisi aikaa isyyslomaan! Tehdessäni viime vuodet kuusipäiväistä työviikkoa se oli mahdotonta.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide