Aada, Tilda ja Anna Tahvanainen sekä kantorepussa matkustava Lydia aikovat kiertää kaikki suunnistusreitit.

Husulan, Neuvottoman ja Myllykylän maastoihin on pystytetty perhesuunnistusrastit viihdykkeeksi viikoille 17–19. Vehkalahden Veikkojen ja Haminan kaupungin yhdessä toteuttamat suunnistusreitit ovat 1,5 – 2 kilometriä pitkiä ja kartat on suunniteltu helppolukuisiksi siten, että reitit kulkevat poluilla tai muuten selkeissä kohdissa.Rastiliput löytyvät rasteilta, ja myös lähdöstä ja maalista, eikä leimasimia tai ajanottoa tarvita.

Vehkalinnan Portimon Polkujen opastaululta alkava reitti houkutteli jo ensimmäisinä päivinä useita perheitä nauttimaan keväisestä säästä.

Tahvanaisen perheen Anna, Aada, Tilda ja pieni Lydia ottivat myös haasteen vastaan, ja lähtivät kiertämään reittiä Aada kartanlukijanaan. Aiemmin perhe on osallistunut myös Vehkalahden Veikkojen omatoimisuunnistuksiin.

– Suunnistaminen on hauskaa, kun voi mennä yhdessä ja nämä maisemat on kivoja. Omatoimisuunnistuksissa ollaan nähty uusia paikkoja, Aada kertoo.

Aada ja Tilda arvelevat, että reitit innostavat monia lähtemään ulkoilemaan, etenkin, kun on ollut aurinkoisia päiviä.

– Tällaiset pienet tehtävät ulkona ovat lapsille loistavaa vaihtelua kotona opiskeluun, kun muuten ei oikein pääse kotoa mihinkään, tyttöjen äiti Anna kehuu.

Yksin liikkeellä ollut Reetta Liikkanen suosittelee myös ulkoilua. Liikkanen kertoo tapaavansa toisinaan lapsenlapsiaan ulkoilureiteillä.

– Turvaväli pitää muistaa ulkonakin, itse käytän myös käsineitä ja tarvittaessa huivia suun edessä, Liikkanen muistuttaa.

Aluksi Liikkasta harmitti kevään tapahtumien ja menojen peruuntuminen.

– Ei sitä kauaa kannata murehtia. Haminassa on keksitty tilalle esimerkiksi näitä ulkoilupuuhia, jotka piristävät, Liikkanen hymyilee.

Vehkalinnan reitti on avoinna 19.4.–3.5., Mäkelänkankaan 28.4.–3.5. ja Tahtilan suunnistus 5.5.–10.5.

Kartat voi tulostaa A4-kokoisina kotona Haminan kaupungin nettisivuilta. Mäkelänkankaan ja Tahtilan kartat voi tilata kotiin Haminan kaupungin liikuntapalveluista sähköpostilla osoitteesta sami.masseli@gmail.com tai puhelimitse 040 1991 620.

  • Slider image
  • Slider image

Reetta Liikkanen nautti ulkoilusta yksin, mutta myös lastenlasten kanssa.

Vehkalahden Portimon Polkujen opastauluilla on punainen postilaatikko, josta voi ottaa reitille kartan. Ohjeena on, että vain yksi ryhmästä koskee postilaatikkoon hansikkaat kädessä.

  • Slider image
  • Slider image