Haminan talousalueen uutislehti

Hamina osallistaa asukkaansa ideoimaan

Hamina turvaa asukkaisiinsa asuinyhteisön viihtyvyyden nimissä. Kaupunki avasi maanantaina suunnittelulinkin Kesäpuiston kehittämisideoille, sitä ennen kehitysideoita ehdittiin kuuluttaa myös Suomen lipun aukiolle.

Hamina turvaa asukkaisiinsa asuinyhteisön viihtyvyyden nimissä. Kaupunki avasi maanantaina suunnittelulinkin Kesäpuiston kehittämisideoille, sitä ennen kehitysideoita ehdittiin kuuluttaa myös Suomen lipun aukiolle.

Jo 1850-luvun puolivälissä perustettu Kesäpuisto on ollut keskeinen osa Haminaa jo 150 vuoden ajan. Suomen lipun aukioksi nimetty suurlipun kenttä on puolestaan vasta parin vuoden ikäinen ja siksi melko neitseellinen.

Perustellut ehdotukset Kesäpuiston ilmeen kohentamiseksi teki kaupunginvaltuutettu Eeva Rautamaa jo 20 vuotta sitten. Ulkoilun ja urheilun nimissä hän esitti ulkoilureitin avaamista Kesäpuistosta Mannerheimintien alitse urheilukentälle sieltä edelleen Rauhankatu alittaen Bastionin kainalossa sijaitsevalle jääkiekkokentälle.

Hyvätkin ideat vaativat aikaa kypsyäkseen. Nyt Rautamaata myötäilee myös Kesäpuiston kehittämishankkeen konsulttina toimiva Kotkan puutarhurilegenda Heikki Laaksonen, joka  on myös taipuvainen avaamaan uuden ulkoilureitin Ankkalammelta Mannerheimintie alittaen kohti Ruutikellaria ja tenniskenttiä.

Haminan kaupunki odottaa asukkailtaan idearikasta aktiivisuutta! Linkit ehdotuksille on jo avattu (webropol.com/s/haminankesapuisto), ideoita varten on saatavilla myös paperiversioita K-Supermarket Kanuunassa sekä S-marketissa.

Joskus ideat toteutuvat vikkelämmin, joskus taas ei lainkaan. Hamina Bastionin muurin läpäisy Vallikentälle tapahtui pikavauhdilla pari vuotta sitten, kun kaupungin tavoitteeksi nousi halu kehittää Hamina Bastionista ja Vallikentästä yhtenäinen ja monipuolinen festivaalialue.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus