Haminan talousalueen uutislehti

Sisarusten kunto haettu kotitreeneistä

Pesäpalloilevat sisarukset Anniina (oik.) ja Eerika Marttila.

Naisten ykköspesikseen alkavaksi kaudeksi nousseen Haminan Palloilijoiden nuoren kaartin pelaajiin kuuluvat sisarukset Anniina ja Eerika Marttila odottavat muiden lailla alkavaa kautta innolla. Epätietoisuus kauden alkamisajankohdasta on piinannut heitäkin.

– Valmiina pitää olla, kun pelit alkavat. Meillä on kotonakin kohtalaiset harjoitusolot puntteineen, kaikki on tehty mitä on voitu, sanoo sisaruksista vanhempi Anniina, 17, joka on vakiinnuttanut pelipaikkansa 2-vahtina. Alkava kesä on neitoselle 9. pesiskesä.

Anniina on lukiolaisena joutunut uuden eteen koulunkäynnin muututtua etäopiskeluksi maaliskuussa.

– Opiskelusta tuli etänä itsellisempää mutta töitä oli tehtävä enemmän. Jokaisella tunnilla on kuitenkin mahdollisuus turvata opettajaankin.

Viime kauden ratkaisupeleissä vasta 15-vuotiaana paikan pelaavassa kokoonpanossa vallannut Eerika, 16, oli kiistatta yksi viime kauden yllättäjiä.

Jokeripaitainen Eerika Marttila nappasi viime kaudella paikan HP:n naisten joukkueesta jo 15-vuotiaana.

– Pelipaikaksi vakiintui 3-vahdin tontti. Sitä lähden hakemaan myös tulevalla kaudella. Tiedän, että kilpailu pelipaikoista on aikaisempaa kovempi, mutta uskon harjoitteluun, pohtii Eerika, joka on vasta päättämässä peruskoulua.

Ensi syksynä sitten lukioon, näin olen suunnitellut! tuumii Eerika, joka on kasvanut pesäpalloilijana isosiskon vanavedessä.

Sisarusten kevät on mennyt opintojen ja pesäpallon ehdoilla. Kun kaupungin liikuntapaikat ovat olleet suljettuina, omassa kellarissa ovat kolisseet puntit ja pihalla on isketty palloa verkkoon.

– Harjoituksia helpottava juttu on tässä tilanteessa ollut se, että meitä on kaksi. Emme kai kilpaile harjoituksissa, mutta pyrimme kuitenkin tekemään aina kaiken mahdollisimman hyvin, aprikoi Anniina.

– Torstaina alkavat vihdoin yhteisharjoitukset, tosin aluksi vain alle 10 hengen pienryhmissä. Uskon, että sarjapelitkin käynnistyvät jo kesäkuun aikana, arvioi Eerika.

Torstaina harjoituksiin pienryhmissä

HP:n naisjoukkueen pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka sanoo, että joukkueen pienryhmäharjoittelu starttaa torstaina. Joukkueet aloittavat yhteisharjoittelun heti 1. kesäkuuta.

– Kevät on menty koronan ehdoilla omatoimiharjoittelussa. Lajiakin on tehty pienryhminä. Kesä näyttää sitten raadollisesti, mikä joukkue on tehnyt parhaiten läksynsä, sanoo Toikka.

500 henkilön raja kokoontumisissa on pesäpallopeleihinkin melkoinen perälauta, jollei hallitus lievennä urheilukilpailujen yleisömäärien rajoituksia.

– Meillä tuo 500:n raja tulee jo kausikorteista, jotka kelpaavat niin miesten kuin naistenkin peleihin. Säätämistä tässä on taatusti tiedossa, arvioi Toikka.

Anniina Marttilan vahvuudet ovat ulkopelissä 2-vahtina mutta sisäpelikin käy.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli