Haminan talousalueen uutislehti

Skeittipuistoon lisää pintaa harrastajille

Tervasaaressa sijaitsevan Haminan skeittipuiston viimeistelytyöt jatkuvat asfaltointien osalta.

– Nykyiset sorapinnat asfaltoidaan, jolloin vasta-alkajille tulee lisää harrastusaluetta, sanoi Haminan nuoriso- ja järjestötyön koordinaattori Heikki Kotilainen.

Haminan skeittipuisto valmistui kesällä 2017. Puiston suunnittelussa oli vahvasti mukana Suomen rullalautaliiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen, joka piipahti viime viikolla tarkistamassa asfaltointisuunnitelman.

– Sorapintojen asfaltoinnilla laajennetaan matalan kynnyksen harrastusalaa. Haminan skeittipuisto on rakenteellisesti erinomainen ja puistossa käy vieraita skeittaajia aina Helsinkiä myöten, Hamina on parasta A-luokkaa, tiesi Paukkunen.

Skeittipuiston taustavoimana työskennellyt kaupunginvaltuutettu Tero Pasi sanoi, että puisto on nuorisotyötä parhaimmillaan.

– Skeittipuisto vetää paikalle myös aikuista väkeä, nuorison ja aikuisten vuorovaikutus lisääntyy sosioekonomisella tasolla, arveli Pasi.

– Kun alue valmistuu lopullisesti, matalan kynnyksen paikkana se sopii hyvin myös päiväkotien ja koululaisten käyttöön. Lajina skeitauksella on maailmanluokan lajina globaali harrastajakunta.

Heikki Kotilainen sanoo, että asfaltoinnin jälkeen seuraavakin kehitysvaihe on jo kiikarissa:

– Skeittipuiston käyttöajan pidentämiseksi on suunniteltu neljän valaisintolpan rakentamista. Ne pyrimme saamaan viimeistään ensi kesäksi, sanoi Kotilainen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide