Haminan talousalueen uutislehti

Thairuokaa tarjolla Haminan torilla

Haminan torilla on avattu take away -ravintola, joka myy aitoa thairuokaa. Ravintola toimii vaunusta, johon on rakennettu aito thaikeittiö.

Aito on myös Koillis-Thaimaasta kotoisin oleva kokki Ami, joka omistaa yrityksen miehensä Timo Pitkäsen kanssa.

– Ravintolan nimi Udon Street Food paljastaa myös vaimoni kotikaupungin, jossa hän on saanut monipuolisen keittiökoulutuksen ja kokemuksen, kertoo Pitkänen

– Muutettuamme Suomeen vaimo työskenteli kymmenisen vuotta helsinkiläisissä ravintoloissa. Haaveenamme on ollut oman ravintolan perustaminen ja tämä on nyt ensimmäinen vaihe siinä kehityksessä. Udon Thanissa meillä oli oma ravintola.

Pitkänen tilasi vaunun Kankaanpäästä AH Vaunuvuokraukselta, joka on Haminaan toimittanut myös Troikan kahvilavaunun.

– Tässä on täydellinen keittiövarustus sähkö- ja kaasujärjestelmillä. Listalta löytyy 15 vaihtoehtoa ja vaimon puurtaessa patojen ja pannujen keskellä palvelusta huolehtii Elena Serova.

Pitkänen uskoo olevansa vielä joskus haminalainen:

– Äitini osti mummoltani asunnokseen paikan Brakilasta. Ehkäpä minunkin osoitteeni on joskus Brakilassa. Toistaiseksi työskentelen putkimiehenä Helsingissä, jossa on myös asuntomme.

Udon Street Foodin keittiö on pyörien päällä, joten se on helppo siirtää vaikka naapurikaupunkiin, jollei kauppa käy?

– Emme ole edes miettineet tuota mahdollisuutta. Haaveenamme on kyllä oikean thairavintolan perustaminen, jolloin vaunulle jäisi operointi catering -pohjalta esimerkiksi perhejuhlissa, maalailee Pitkänen.

Udon Street Food tarjoaa thaimaalaisia ruokaelämyksiä Haminan torilla joka päivä klo 10–18.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli