Haminan talousalueen uutislehti

Ykköspesis käyntiin juhannuksen jälkeen

Matias Hangasmaa nousi viime kaudella HP:n ykköseksi. Erinomaisen lukkaroinnin ohella hän oli sisäpelissäkin joukkueen toiseksi tehokkain lyötyään runkosarjassa kaksi kunnaria ja 34 juoksua.

Poikkeuksellinen pesäpallokausi 2020 starttaa pääsarjojen osalta vihdoin juhannuksena. Haminan Palloilijoilla on joukkueet niin miesten kuin naistenkin ykköspesiksessä.

HP:n miehet aloittavat kauden lauantaina 27.6. vieraspelillä Alajärveä vastaan. Ensimmäisen kotipelinsä HP:n miehet pelaavat lauantaina 11.7., jolloin Vallikentälle saapuu Simon Kiri.

HP:n naisten sarja-avaus tapahtuu samaan aikaan kotoisella Vallikentällä, jonne vastustajaksi saapuu Hämeenkyrön Räpsä.

Haminan Palloilijain toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo, että miesten kotiottelujen painopiste on elokuulla.

– Miehillä on heinäkuussa vain kaksi kotipeliä, loput kuusi on sijoitettu ohjelmaan elokuulle. Toiveenamme on, että yleisömäärien rajoitukset hellittävät elokuuhun mentäessä, sanoo Hovi.

Tiiviissä otteluohjelmassa pelataan keskimäärin kolme peliä viikossa.

– On pakko pelata, kun sarjan alku venähtää puolitoista kuukautta normaalia myöhemmäksi.

Miesten ja naisten ykkös­pesiksen ohjelmat löytyvät Reimarin kotisivuilta (www.reimari.fi).

Miesten ykköspesiksen runkosarjassa pelataan yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja, jolloin joukkueille tulee 16 ottelua. Runkosarjassa sijoille 1–4 sijoittuneet joukkueet pelaavat välierät ottelupareina paras viidestä -järjestelmällä. Otteluparien voittajat pelaavat loppuottelut paras viidestä -järjestelmällä, ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella. Otteluparin voittaja nousee Superpesikseen. Runkosarja päättyy 23.8.

Naisten ykköspesiksen runkosarja pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Oman lohkon sisällä pelataan kaksinkertainen sarja, jolloin joukkuetta kohden tulee 14 peliä.

Molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin ja pelaavat oman lohkon loppuottelut ottelupareina paras kolmesta -järjestelmällä. Loppuottelussa pelaavat lohkojen voittajat. Otteluparin voittaja nousee Superpesikseen. Loppuottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Miesten eikä naisten yk­kös­pe­sik­sestä ei putoa joukkueita.

 

Naisten Ykköspesiksen otteluohjelma 2020
Miesten Ykköspesiksen otteluohjelma 2020

 

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide