Haminan talousalueen uutislehti

Vernerillä tuplajuhlat Säkäjärven maisemissa

Verneri Taurama on ensimmäinen Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian opiskelija, joka on suorittanut kaksoistutkinnon. Opintojen ohessa nuorimies on panostanut pesäpalloon, hän pelaa HP:n edustusjoukkueessa ykköspesiksessä.

Koulun päättyminen oli juhlava hetki myös haminalaiselle Verneri Tauramalle. Verneri oli yksi kevään harvoista kaksoistutkinnon suorittaneista, sillä ylioppilastutkinnon ohella hän suoritti Ekamista liikealan merkonomin tutkinnon.

Verneri sanoo olevansa tyytyväinen kovaan opiskeluhaasteeseensa. Sitä mies ihmettelee, että kaksoistutkintoja lopulta on melko vähän.

– Ehkä kysymys on niiden markkinoimisestakin. Itse pääsin peruskoulusta Virolahdella, siellä kaksoistutkinnosta kukaan ei maininnut sanallakaan, mutta näinköhän sitä on kovin aktiivisesti markkinoitu Haminassakaan, miettii Verneri.

– Haminassa on joka tapauksessa erinomaiset puitteet ja mahdollisuudet kaksoistutkintoon, kun lukio ja Ekami ovat samassa pihassa.

Kolmen vuoden rupeama teetti nuorella miehellä töitäkin, etenkin lukio.

– Ensimmäinen vuosi oli suhteellisen kova, mutta toinen selvästi rankin. Lukiossa oli kursseja eniten ja ammattiopinnoissa Nuori yrittäjyysjutut tapahtumineen vaativat paljon aikaa.

– Kolmannessa eli abivuodessa haastavinta oli koronan vuoksi nopeutunut yo-kirjoitusten aikataulu, kun reaaliaineet tulivat yllättäen ohjelmaan viikkoa suunniteltua aikaisemmin.

Ylioppilaskirjoitukset menivät Vernerin mielestä lopulta odotettua paremminkin.

Opintojen taustalla ovat koko lukioajan kulkeneet pesäpalloharjoitukset peleineen, sillä Verneri kuuluu Haminan Palloilijain edustusjoukkueeseen, joka pelaa ykköspesistä.

– Joukkue on harjoitellut iltaisin, joten sinne ehti aina. Pelireissuja on aina säädetty vähän ja koulukin on joustanut.

Valmistujaisjuhlia Verneri vietti lapsuudenkodissaan Virolahden Säkäjärvellä. Elokuun lopussa odottavat tuoreitten ylioppilaitten yhteisjuhlat.

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston Ekamin tiimipäällikkö Katja Andrejev tunnustaa, että voisi kaksoistutkintoja olla enemmänkin.

– Haminassa kaksoistutkinnon suorittaminen on kätevää muihin paikkakuntiin verrattuna, kun täällä oppilaitokset ovat samassa pihassa. Joustoa ja yhteistyötahtoa löytyy molempien oppilaitosten taholta, sanoo Andrejev.

Jos aiemmin merkonomiksi valmistunut mutta kaksoistutkinnon myös suorittanut Kristiina Peltonen sai lakin viime viikolla. Lisäksi kaksoistutkinnon ylioppilaista ovat  suorittaneet myös Aleksi Ulmanen (tieto- ja viestintätekniikka/datanomi) ja Aapo Teräslahti (rakennusala).

Etelä-Kymen ammattiopistosta Ekamista valmistuneita

Ajoneuvoasentaja: Tanja Kaitainen Virolahti, Eino Kekäläinen Hamina, Niko Tiittanen Hamina.

Parturi-kampaaja: Ibanes Rosa Garces Hamina, Oona Jaakkola Hamina.

Kokki: Khanittha Prapha Hamina, Rasmus Rautamies Miehikkälä.

Levyseppä-hitsaaja: Onni Ikonen Hamina, Manu Vanha-Eskola Hamina.

Koneistaja: Viljami Suurnäkki Hamina.

Merkonomi: Antton Pylvänäinen Hamina, Verneri Taurama Hamina, Aapo Riikonen Hamina, Jenna Mäenpää Hamina, Onni Tuutti Hamina.

Autonkuljettaja: Emir Ibolar Hamina.

Varastonhoitaja: Tatu Hyttinen Hamina.

Kiinteistönhoitaja: Taisto Tinkanen Hamina.

Talonrakentaja: Jussi Suntio Hamina, Aapo Teräslahti Hamina.

Maarakennuskoneenkuljettaja: Aapo Koivu Hamina, Konsta Kosonen Hamina, Jore Takanen Hamina, Manu Tähti Hamina.

Lähihoitaja: Salla Perheenmies Miehikkälä, Siiri Sipari Hamina, Maija Tolsa Hamina, Jutta Lankila Hamina, Sofia Pakkanen Hamina, Katri Puranen Hamina, Mila Seppinen Hamina, Sanna Sohlman, Tuua Tolvanen Virolahti, Vilma-Leena Virtanen Hamina, Jonna Lautala Virolahti.

Sähköasentaja: Kristian Koivisto Hamina.

Automaatioasentaja: Toni Kougappi Hamina, Aleksi Pakkala Hamina, Juho Seppälä Hamina.

Sähköasentaja: Olli Kiuru Hamina, Mikael Pääkkönen Hamina, Markus Vuorinen Hamina.

ICT-asentaja: Arttu Henriksson Hamina, Rasmus Lyytikäinen Hamina, Joni Pirhonen Hamina, Anthon Pryke Hamina, Max Ruhanen Hamina, Väinö Valjus Miehikkälä.

Datanomi: Erik Malyshev Hamina, Olli Pesu Hamina, Atte Saarelainen Hamina, Eetu Tammelin Hamina, Ville Joensuu Hamina, Jere Koukila Hamina, Alex Nakari Hamina.

Turvallisuusala: Netta Laitinen Hamina, Kimmo Riihelä Hamina.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli