Haminan talousalueen uutislehti

Pitkäthiekat aloitti – tekemistä riittää vielä

Pitkienhiekkojen Hamina Campingin isäntäväki on valmiina palvelemaan lomailijoita: Marita Karvinen (vas.), Marko Snellman ja Seppo Karvinen.

Hamina Campingin toiminnot Pitkillähiekoilla ovat jälleen käynnistyneet. Haminan kaupungin omistama leirinrä- ja virkistysalue on vuokrattu loppuvuodeksi Seppo Karvisen perheelle, joka sai alueen hallintaansa viime viikolla.

– Sopimuksemme on toistaiseksi mukana vain vuodenvaihteeseen, kun myöhästyimme tarjoushausta. Minulla on vankka alan kokemus mm. Rantasalmen lomakylästä ja Pitkäthiekat vaikuttaa todella viihtyisältä paikalta, sanoo Karvinen.

Karvinen tunnustaa, että he myöhästyivät sesongin alusta, mutta koronapandemian vuoksi vahinko ei ole täysin korvaamaton.

– Myös muut leirintäalueet ovat olleet koko kevään suljettuina.

Mukana Pitkienhiekkojen Hamina Campingin toiminnassa ovat myös Karvisen puolison Nataljan lisäkksi tytär Marita Karvinen ja hänen avopuolisonsa Marko Snellman.

Marita Karvinen sanoo, että paljon on tekemistä, jotta kaikki saataisiin pelaamaan.

– Puhelinyhteys tälle alueelle on luokaton eikä toimi ilman vahvistinta. Ravintolan tiloissa on säätämistä, jotta se saataisiin toimivaksi, miettii Marita.

– Uudet nettisivut on saatava pikaisesti toimimaan, nyt meidät tavoittaa parhaiten facebookin kautta

Pitkienhiekkojen edellinen vuokralainen investoi alueelle mm. uuden päärakennuksen ravintoloineen, hanke valmistui 2015. Venäläisen vuokralaisen voimat ja rahat kuitenkin loppuivat, Haminan kaupunki irtisanoi sopimuksen ja lunasti ravintolan.

– Kaupunki on ollut kiitettävästi apuna käynnistäessämme toimintaamme, yrittäjän kannalta kaupunki on hyvä kumppani. Mökkeihin on esimerkiksi uusittu kalustoa ja keittiön laitteita.

Pitkienhiekkojen leirintäalueella on 10 leirintämökkiä ja kolme lomamökkiä saunoineen ja mukavuuksineen. Uimaranta on entiseen tapaan kaikkien haminalaisten vapaassa käytössä.

Ravintolan täysipainoista toimintaa eivät yrittäjät vielä uskalla luvata. Keittiö on muttei kokkia.

– Aluksi joudumme tyytymään kahvilatasoiseen palveluun, mutta kyllä me nälkäänkin jotakin kesärannan ruokaa kehitämme, vakuuttaa Marita.

Viime viikolla Pitkienhiekkojen rannat ammottivat tyhjyyttään.
TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli