Haminan talousalueen uutislehti

Uusi puolue virkistää Haminaa

Oman lisämausteensa ja jännitteen ensi kevään Haminan kuntavaaleihin tuo vastaperustettu Liike Nyt Hamina. Kansanedustaja Harry Harkimon jätettyä Kokoomuksen eduskuntaryhmän pari vuotta sitten hän perusti oman puolueen Liike Nyt.

Oman lisämausteensa ja jännitteen ensi kevään Haminan kuntavaaleihin tuo vastaperustettu Liike Nyt Hamina. Kansanedustaja Harry Harkimon jätettyä Kokoomuksen eduskuntaryhmän pari vuotta sitten hän perusti oman puolueen Liike Nyt.

Eduskuntavaaleissa menestys ei vielä hämmentänyt, kun vain Harkimo itse pääsi eduskuntaan.

Viimeiset viikot Harkimo tukijoukkoineen on panostanut maakuntiin perustaen puolueille paikallisjärjestöjä ja niin mies tuli visiitille myös Haminaan.

Haminassa puolueen ei tarvitse lähteä vaalikentille tyhjältä pöydältä, sillä paikallisjärjestön ydinjoukon muodostavat viime huhtikuussa Haminan Kokoomuksesta omaksi ryhmäkseen irtaantuneet kolme kaupunginvaltuutettua. Kolmikon ideologiat eivät käyneet yksiin Haminan Kokoomuksen kärkipoliitikkojen kanssa.

Liike Nytin riveihin siirtyneet kuntapoliitikot tukijoukkoineen on Kokoomuksessa syytä ottaa huomioon vakavina vastustajina. Kokoomuksen kannatuksesta on kaksissa viimeisissä kuntavaaleissa sulanut yli 1 700 ääntä ja valtuustossa puolueen paikkaluku on tipahtanut huhtikuisen eron jälkeen jo 7:ään. Syksyn 2008 kuntavaaleista puolue läksi 16 valtuustopaikallaan vielä selkeänä voittajana.

Uuden puolueen siipien alle siirtyneet toivat Kokoomukselle viime vaaleissa 735 ääntä

Uusissa vaaleissa edellisten vaalien menestyksellä ei ole merkitystä. Menestyksen keskiössä on sen sijaan kenttätyö ja se, millaisen joukon puolue saa ehdokaslistalleen.

Haminassa kaupunginvaltuustoon valitaan 43 valtuutettua, joten jokainen puolue voi asettaa vaaleihin listan, jossa enimmillään voi olla 65 ehdokasta. Siihen mikään puolue tuskin pääsee, mutta tavoitteena on korvata määrä laadulla.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus