Haminan talousalueen uutislehti

Valtuustoryhmä Suunnasta pohjat – Liike Nyt laajeni myös Haminaan

Liike Nyt Haminan puheenjohtajan nuijaa heiluttaa Tomi Tuomisalo. Kuvassa taustalla kansanedustaja Hjallis Harkimo sekä Liike Nytin puoluesihteeri Juhani Klemetti.

Kansanedustaja Hjallis Harkimon johtama puolue Liike Nyt on käynnistänyt järjestelmällisen laajennusprosessin, jonka tavoitteena on luoda puolueelle valtakunnallisesti mahdollisimman hyvät mahdollisuudet ensi kevään kuntavaaleihin.

Liike Nyt on saanut paikallisyhdistykset Helsinkiin, Turkuun ja Saloon ja tällä viikolla vyörytys jatkui paikallisyhdistysten perustamisella Espooseen, Vantaalle, Ouluun ja Kotkaan. Keskiviikkona vuorossa oli virallisesti myös Hamina.

Hyvät pohjat perustettu Liike nyt Hamina sai Kokoomuksesta huhtikuussa irrottautuneesta kolmen kaupunginvaltuutetun valtuustoryhmästä Suunta, joka esiintyy seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa nimellä Liike Nyt.

Haminan Pursiseuralla pidetyn tilaisuuden päätteeksi kohotettiin malja Liike Nytin uudelle paikallisosastolle.

Valtuustoryhmän ovat muodostaneet valtuutetut Tero Pasi, Kalle Heijari ja Tomi Tuomisalo, jotka ovat Liike Nyt Haminan runkona kuuluen myös hallitukseen. Hallitukseen perustamiskokouksessa valittiin myös Ari Lekander, Ella Ström, Onni Rinne ja Jarmo Linturi.

Kansanedustaja Harry Harkimo sanoi Liike Nyt Haminan perustaneille, että puolue on syntynyt pohdiskelujen tuloksena siitä, miten politiikka saataisiin lähemmäs kansaa. Poliitikkojen pitää unohtaa oma etunsa ja tehdä päätökset tälle kansalle.

– Elokuun lopussa meille valmistuu puolueohjelma, joka viedään sitten syyskuussa puoluekokouksen hyväksyttäväksi, valotti Harkimo puolueen askeleita.

– Hamina on nyt puolueen seitsemäs paikallisyhdistys ja lisää yhdistyksiä perustetaan koko ajan. Tavoitteenamme on olla valtakunnallinen poliittinen toimija.

Entinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Anssi Räsänen sanoi, että Kokoomuksen perälauta vuotaa Haminassa pahanlaisesti.

Räsänen arveli, että Liike Nyt kiehtoo entistä enemmän perinteisiä kokoomuspiirejä. Liike Nyt Haminan perustamiskaronkassa Pursiseuralla oli kolmisenkymmentä henkeä tervehtimässä puheenjohtaja Harkimoa.

Tero Pasi toivotti vieraat kuulemaan kansanedustaja Hjallis Harkimon viestiä.

– Haminassa Kokoomuksen valtuustoryhmän koko on pudonnut kolmen vaalikauden aikana 16 valtuutetusta seitsemään. Haminan Kokoomus ei ole vuosikausiin kyennyt edes tarkastelemaan toimintatapojaan, vaan umpikonservatiiviset voimat ovat jarruttaneet uudistumista, arvioi Räsänen.

– Haminassa Kokoomuksen linjauksia ei ole mietitty koko yhteisön kannalta, vaan keskiössä on ollut kädenvääntö paikallisjärjestön ja toisaalta naisjärjestön välillä. Tuossa tohinassa on yrittäjyyden asia himmentynyt ja luottamusmiespaikoissa on menty äänimäärät edellä unohtaen nimettävien henkilöiden pätevyydet.

Suunnan valtuustoryhmän puheenjohtaja Tero Pasi sanoi, että ryhmä on pyrkinyt vaikuttamaan kaupunkia koskeviin tärkeisiin päätöksiin siten, että kuntalaisten etu otetaan huomioon mahdollisimman kattavasti.

– Jotta uuden rakentaminen pääsee kunnolla vauhtiin, olemme eronneet Kokoomuksesta. Ryhmämme koko on mukavassa kasvussa ja etsimme aktiivisesti uusia ihmisiä joukkoomme, viestitti Tero Pasi.

– Korostamme päätöksenteossa kuntalaisten avointa vuoropuhelua, tosiasioihin perustuvaa avoimuutta ja hyvää yhteistyötä virkamiesten sekä muiden puolueiden kanssa.

Vapaassa keskustelussa vas. Tero Pasi, Jukka Karkimo, kansanedustaja Hjallis sekä Anssi Räsänen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli