Haminan talousalueen uutislehti

Asumassa Haminassa: Pikkukylän tyttö ihastui tapahtumien Haminaan

Yksi Jennin lempipaikoista on tunnelmallinen Konditoria Huovila.

Jenni Lääti muistelee lapsuuttaan, jolloin lähellä oli vain kyläkauppa, apteekki ja kirjastoauto. Nyt tuntuu Hamina juuri sopivalta kaupungilta.

– Kyllähän se näkyy varmaan vieläkin, kun on lapsuutensa elänyt yhteisöllisessä kylässä. Siellä on isossa porukassa opittu luoviksi ja aktiivisiksi, Miehikkälän pikkukylässä lapsuutensa viettänyt 27-vuotias Jenni miettii.

Jenni oli 14-vuotias muuttaessaan äitinsä kanssa Haminaan.

– Äiti oli jo silloin töissä täällä ja siinä iässähän muutto äidin mukana oli itsestään selvää, Jenni hymyilee.

Yläasteen viimeisen luokan ja lukion Jenni kävi Haminassa. Välipiipahduksen Jenni teki kahdeksi vuodeksi Kotkaan. Hamina houkutteli kuitenkin takaisin kodikkuudella ja positiivisilla ihmisillä.

–  Se oli oikeastaan myös sattumaa. Etsimme mummille asuntoa ja yhden ihanan asunnon kohdalla tokaisin, että jos sinä et tähän muuta niin minä muutan!

Mitä asioita erityisesti arvostat Haminassa? Mikä on hyvää?

– Täällä ihmiset ovat hyväntuulisia ja tunnelma kaikkialla on lämmin. Hamina on kaupunkina uniikki ja kaunis. Tällä vanhat talot huokuvat historiaa, luonto on lähellä ja välimatkat lyhyitä, Jenni listaa kaupunkimme hyviä puolia.

Mitä haluaisit kehittää Haminassa?

– Minusta Hamina on skarpannut viime aikoina hyvin esimerkiksi kulttuurijutuissa. Toivoisin, että ikäluokkani edustajat näkisivät kaupungin hyvät puolet. Niin moni puhuu pois muuttamisesta, mutta piipahdukseni Kotkassa opetti, että ei se ruoho ole sen vihreämpää aidan toisella puolella.

Miten haluat osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– Musiikki on lähellä sydäntäni ja kannan korteni kekoon lippurahoilla. Tykkään osallistua konsertteihin ja muihin yhteisötapahtumiin. On hyvä, että esimerkiksi Wanha Työski saatiin elvytettyä ja siellä käy paljon esiintyjiä.

Mitä muuta haluat sanoa Haminasta?

– Hamina voi yllättää, jos sille antaa mahdollisuuden. Jos kulkee katuja pitkin kuulokkeet päässä ja katse puhelimessa, jää näkemättä paljon. Esimerkiksi Valojen yössä voi ihastua vanhoihin pihoihin ja kokea paljon sellaista, mihin muulloin ei ole mahdollisuutta.

Asumassa Haminassa -juttusarjan tarkoituksena on selvittää, mikä tekee kohtaamisten Haminasta unelmien kotikaupungin. Haluaisitko sinä kertoa, kuinka sinusta tuli haminalainen? Voit ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia Haminan viestintäkoordinaattorille riikka.koskimies(at)hamina.fi tai ottamalla yhteyttä Reimarin toimitukseen puh. 0440 753 137 tai sähköpostilla: jorma.haapamaki(at)reimari.fi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli