Haminan talousalueen uutislehti

Neuvottoman markkinat päättivät hiljaisen ajan

Nyt jos koskaan kannattaa tukea kotiseudun yrittäjiä. Vinkkivitonen: ”Olen paikallinen yrittäjä”-lappu käyttöön, ideoi Karkki-Pekan Kaisa Mäkelä (oik.), vieressä Pekka Mäkelä, Kissanviiksen Verneri Immonen ja Merja Koskenkorva sekä Tartu terveyteen -hunajatuotteita edustava Jani Koski.

Neuvottoman perinteiset kevätmarkkinat peruuntuivat koronaepidemian vuoksi. Kun kokoontumisrajoitukset hieman hellittivät, olivat Kukka ja Harri Kokkonen hereillä, ja kutsuivat muita yrittäjiä ja toimijoita mukaan järjestämään markkinoita kylän liikekeskuksen piha-alueelle.

Aurinkoinen lauantaipäivä toi vapautunutta tunnelmaa viikkoja jatkuneeseen kontaktien välttelyyn. Paikalla oli mukavasti väkeä tapaamassa toisiaan ja tekemässä kauppaa mm. urheilutarvikkeista ja -tekstiileistä, askartelu- ja käsityötarvikkeista, makeisista ja yksikukkahunajasta.

– Me tulimme tänne aikalailla ex tempore, Karkki-Pekka, Pekka Mäkelä naurahtaa.

– Huomasin Reimarista maininnan markkinoista. Tänä aamuna soitin Kukalle ja kysyin, vieläkö mahtuu mukaan. Kiva oli tulla entiseen kotikylään kaupantekoon, näkee tuttuja ja sukulaisia samalla.

Myös Voimapuodin kuntosaliin oli avoin pääsy. Paikalla oli amerikkalaisessa ammattipainissa (ns. showpaini) kilpaileva ja painijoita valmentava Michael Majalahti. Majalahti on lisäksi personal trainer, BodyMike, joka käy viikoittain ohjaamassa asiakkaita myös Neuvottomassa.

Sirkuskoulu Rainbown akrobatiaryhmä Jasmin, Jessica ja Silja vauhdissa.

– Personal trainerina minulla on asiakkaita laidasta laitaan, huonokuntoisista, liikkumista aloittelevista urheilijoihin, teini-ikäisestä vanhukseen. Iäkkäin asiakkaani on 91-vuotias.

– Fyysisesti aktiivinen elämäntapa ja hyvä ravitsemus yhdistettynä voimaa, tasapainoa ja koordinaatiota kehittäviin liikuntaharjoitteisiin lisäävät vastustuskykyä mm. erilaisia sairauksia vastaan, Mike vakuuttaa.

Liikunnan hyvää tekevistä vaikutuksista antoivat sirkuskoulu Rainbow’n nuoret markkinaväelle todisteen akrobatia- ja taitoesityksellään. Yleisöllä oli myös mahdollisuus kokeilla ratsastusta Terhin tallin talutusratsuilla.

Kyläyhdistys kaipaa nuoria some-taitajia

Kyläyhdistys Neuvoton ry esitteli markkinoilla toimintaansa ja kuunteli kehitysehdotuksia.

– Olemme juuri avanneet kotisivut www.neuvoton.com jossa tiedotamme tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Riku Roslakka.

– Tässä onkin hyvä tilaisuus esittää toive kylän nuorille, jotka osaavat käyttää näitä uusia digitaalisia viestintäalustoja ja tehdä niihin sisältöä. Ottakaahan yhteyttä, teidän apuanne tarvittaisiin!

BodyMike, Michael Majalahti asuu Helsingissä, mutta vierailee Voimapuodin salilla viikottain.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös