Haminan talousalueen uutislehti

Tervasaaren veneet ja moottorirata

Veneiden talvisäilytyskenttä Tervasaarella ei ole miellyttänyt kaikkien silmää. Yleisesti tunnustetaan, että kaunistus venekenttä ei Tervasaarelle ole, senvuoksi veneilijöille on haettu muita veneiden säilytysratkaisuja.

Veneiden talvisäilytyskenttä Tervasaarella ei ole miellyttänyt kaikkien silmää. Yleisesti tunnustetaan, että kaunistus venekenttä ei Tervasaarelle ole, sen vuoksi veneilijöille on haettu muita veneiden säilytysratkaisuja.

Vaihtoehtona Haminan kaupunki tarjoaa veneilijöille Mäkelänkankaalla Vaskitiellä sijaitsevaa aluetta. Tarjolla on myös palveluja veneilijöille, mutta etäisyys kaupungista kirpaisee.

Veneiden säilytyskentän elämä Tervasaarella jatkuu tänäkin kesänä, kun kentälle jää epäkuntoisia veneitä ja muuta tavaraa. Nyt kentällä on myös ulkomaisten omistamaa kalustoa, sillä yli 10 veneen omistajat haikailevan veneitään itärajan takana.

On sovittu, että ensi talvi on Tervasaaren veneille viimeinen, mutta halukkuutta toisenlaiseenkin ratkaisuun on. Haminan Pursiseuran tavoitteena on järjestää ensi talven venesäilytykset sotilaallisen organisoidusti niin, että venekenttä jopa hivelee katsojan silmää.

Tervasaarella on myös liikenneongelmansa, sen viihtyvyys laskee illan myöhäisinä tunteita pohjalukemiin, kun alue muuttuu moottoriradaksi. Saksalaisvalmisteisten autojen nuoret omistajat vapauttavat hevosvoimat irti ja siitä syntyy monenlaista saastetta. Mukana omassa rallissaan on joukko kaksipyöräisten ajokkien vauhtiveikkoja.

Miten Tervasaareen saadaan kesäksi palautettua rauha? Poliisi ei paikalle ehdi eikä autoiluakaan voi kieltää, sillä viranomaistoiminta edellyttää pelastusteitä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus