Haminan talousalueen uutislehti

Haminan kuuluisuuksille oma tähtikatu

Paasikivi Oy:n valmistamat nimikyltit Haminan kuuluisuuksista sijoittuvat Raatihuoneentorin sisäkehän jalkakäytävälle. Ensimmäiset nimet julkistetaan Valojen yössä 11. syyskuuta.

Haminan kuuluisuuksille on tarjolla kiveenhakattu julkisuus. Haminan ja Vehkalahden alueella syntyneet tai pitkään vaikuttaneet merkkihenkilöt saavat omat, ”ikuiset” tähtensä Raatihuoneentorin sisäkehälle tyyliin Walk of Fame – Haminan oma tähtikatu.

– Jokainen Raatihuoneentorin jalkakäytävän pintaan upotettava, Haminan tähtilinnoitusta kuvaava tähti kunnioittaa Haminan-Vehkalahden alueella vaikuttaneen henkilön elämäntyötä, jolla on ollut suuri merkitys kulttuurin, tieteen, sivistyksen tai myös sotilaskulttuurin alalla koko Suomelle tai jopa kansainvälisesti, sanoo idean vauhdittaja, Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo.

Walk of Fame -projekti alkoi maanantaina käynnistyneellä, vapaalla ja jatkuvalla kansalaiskeskustelulla. Keskustelufoorumit ovat vapaita, mutta tosimielellä tehtyjä ehdotuksia kirjataan vain yhdessä paikassa:

– Haminan kaupunki toivoo yleisöltä nimiä ja ideoita oman tähden ansaitsevista henkilöistä sähköpostilla osoitteeseen viestinta@hamina.fi. Kaupunginjohtaja tekee keskustelun pohjalta aina päätöksen vuoden tai kahden välein, kertoo Ikäheimo.

– Ensimmäiset muutamat tähdet julkaistaan perjantaina syyskuun 11. päivä 2020 Valojen yöt -tapahtuman yhteydessä.

Ikäheimo kertoo, että idean kehittelyssä ovat olleet mukana hänen lisäkseen kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajat Titta Erkkilä ja Elina Inkeroinen-Lalu sekä myös kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

– Mitään ennakkorajoituksia ei ole. Nimiehdotuksia odotamme eri tasoilla toimineista haminalaisista poliitikoista taiteilijoihin, urheilijoihin ja vaikkapa sotilaisiin ja muihin vaikuttajiin. Tärkeintä on keskustella ilman rajoja, sanoo Ikäheimo.

Idea otti maanantaina oitis siivet alleen. Klo 21:een mennessä Haminan facebook­sivulle oli kirjattu jo 40 kommenttia ja yli 50 tykkäystä. Ja tämä on vasta alkua!

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli