Haminan talousalueen uutislehti

Haminan merkkihenkilöt esiin!

Haminalaisilla on nyt loistava tilaisuus positiiviseen pohdintaan, kun kaikilla on mahdollisuus ehdottaa merkkihenkilöitä, jotka saavat nimilaatat Haminan omalle tähtikadulle Walk of Fame.

Haminalaisilla on nyt loistava tilaisuus positiiviseen pohdintaan, kun kaikilla on mahdollisuus ehdottaa merkkihenkilöitä, jotka saavat nimilaatat Haminan omalle tähtikadulle Walk of Fame. Kiistatta oivallinen lisä Haminan monimuotoisuuteen!

Haminasta lähteneitä ja täällä vaikuttaneita merkkihenkilöitä on ällistyttävän paljon. Nimiä muistellessa ja maistellessa nousee pintaan myös se, miten haminalainen syntyperä on vaikuttanut merkkihenkilön elämään.

Osallistuminen on yksi Haminan hallinnon tämän päivän teemoista. Kaupunkilaisilta on pyydetty ehdotuksia suurlipun aukion kehittämiseen ja esimerkiksi Kesäpuiston uuden ilmeen luomiseen. Kun asukkaat pääsevät aidosti mukaan oman elinpiirinsä kehittämiseen, se luo asukkaisiin yhtenäisyyden tunnetta. Kun yhteisellä asialla ollaan, peruspositiivisuus lisääntyy ja negatiivisten asioiden usein vääristävä pyörittely vähenee.

Mistä Hamina tunnetaan tänä päivänä? Suurlippu liehuu eikä nostata enää suuria tunteita, mutta suurlipun saama valtakunnallinen julkisuus oli viime vuonna massiivista. Google jätti-investoineen on useimpien tiedossa, mutta entä nämä haminalaislähtöiset merkkihenkilöt?

Historian kirjoista löytyy merkittäviä, Haminan – Vehkalahden kehittymiseen vaikuttaneita henkilöitä. Tässä pohdiskeltavaksi muutamia nimiä viime vuosituhannen vaikuttajista: kansallisesti merkittävinä taiteilijoina haminalaisuudestaan muistetaan mm. Eila Hiltunen, Hugo Simberg, Tamara Aladin, Elli Tompuri ja Helvi Hämäläinen. Haminalaisista urheilijoista nousevat mieleen mm. Sulo Nurmela, Marjatta Kajosmaa, Kari Lindberg ja Tapio Korjus. Viihdyttäjien kärkeä ovat Veikko Lavi ja Pelle Miljoona. Haminalaisuuttaan ei ole koskaan peitellyt myöskään Patu Patanen.

Organisaatio odottaa ehdotuksia, kaikki nimet kelpaavat!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide