Haminan talousalueen uutislehti

Kesäaurinko hellii Haminaa

– Hamina on hyvä lomapaikka, Nikolas Lankanen tiivistää. Lankanen ja Anita Heikkinen viettävät alkukesää kotikaupungissa säistä iloiten.

Kevään poikkeustila sai useiden kesälomasuunnitelmat peruuntumaan, mutta se ei ole liiaksi jäänyt harmittamaan haminalaisia. Monet paikkakuntalaiset pitävät kotikaupunkiaan viihtyisänä kesänviettopaikkana.

Ympyräkaupungin suureksi eduksi nähdään monipuolisuus, sillä Hamina tarjoaa kaupunkilomasta kiinnostuneille nähtävyyksiä ja tarinoita historiasta, mutta myös rennosta rantaelämästä nauttiville hyvillä säillä kauniita merimaisemia.

Kesäkuussa tehty uimavesien tarkkailu osoitti Haminan, Miehikkälän ja Virolahden suosituimpien uimarantojen mikrobiologisen laadun olevan hyvä, eikä sinilevästä ole tällä hetkellä tietoakaan.

Matkustelusta pitävä Anita Heikkinen on viettänyt perheensä kanssa minilomaa iltapäivisin töiden jälkeen. Heikkinen kannustaa muitakin paikkakuntalaisia katsomaan Haminaa turistin silmin.

– Joskus käy niin, ettei kotikulmien erikoisuuksia näe, koska ne ovat ikään kuin liian lähellä, Heikkinen pohtii.

Heikkisen poika Nikolas Lankanen etsii myös kesän aikana uusia ulottuvuuksia Haminasta parkourin kautta. Parkour on liikuntalaji, joka hyödyntää kaikkia mahdollisia rakennettuja elementtejä ja luonnonobjekteja.

– Tällä hetkellä oma suosikkini on Kesäpuisto, jossa pääsee hyvin harrastamaan. Tietenkin ihan oikea parkour-puisto olisi myös hieno, Lankanen kertoo.

Haminalaiset Svetlana ja Risto Roope Lepikkö viihtyvät lapsenlapsensa Milena Kokkosuon kanssa puistoissa ja Pitkienhiekkojen uimarannalla, jonka helteistä tunnelmaa he vertaavat jopa ulkomaan maisemiin.

Svetlana ja Risto Roope Lepikkö pitävät Haminaa ystävällisten ihmisten kaupunkina. Lapsenlapsi Milena Kokkosuo viettää Haminassa kesälomansa alun ja on löytänyt muutamia kavereitakin.

– Pitkäthiekat on erinomainen, lapsille sopiva matalarantainen paikka viettää lämmintä päivää, Risto Roope Lepikkö kuvailee.

Svetlana Lepikkö näkee suuressa rannassa paljon potentiaalia. Hän toivookin, että siitä tehtäisiin entistä houkuttelevampi esimerkiksi kioskilla, liukumäellä ja elävällä musiikilla.

– Haminassa on hyviä kohteita, joissa viihtyy paikallinen ja ulkopaikkakuntalainen, eikä niitä löytääkseen tarvitse lähteä kauas. Tällaisia paikkoja kannattaa kehittää ja korostaa, Svetlana hymyilee.

Leppoisasta lomasta pitävät myös peruskoululaiset Johannes Kauppinen ja Nikita Rassadnikov, joiden mielestä parasta on kiireettömyys ja oleskelupaikat. Pyörällä pääsee kulkemaan kohteesta toiseen nopeasti.

– Käymme perheen kanssa kiertämässä Suomea, mutta kyllä Haminassa viihtyy aina hyvin, Kauppinen kommentoi.

Nikita Rassadnikov ja Johannes Kauppinen pitävät kesän kiireettömyydestä ja esimerkiksi uimarannalla oleskelusta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Veikonkone 19.4.- 23.4. klo 18
Previous slide
Next slide