Haminan talousalueen uutislehti

Keskussairaala aloitti uusissa tiloissaan

Kymenlaakson keskussairaalan laajennuksen ja peruskorjauksen ensimmäinen vaihe on valmis käyttöön. Sairaalatoiminta uudessa laajennusosassa alkoi vaiheittain juhannuksen jälkeen. Päivystys aloitti uusissa tiloissa maanantaina 22.6., jolloin myös päivystyksen uudet sisäänkäynnit otettiin käyttöön.

Kymenlaakson keskussairaalan uuteen sairaalaosaaan muutti päivystys, teho- ja valvontahoito, sydänvalvonta, leikkaustoiminta, välinehuolto sekä synnytykset ja äitiyspoliklinikka. Tämä tarkoittaa myös yli 600 työntekijän muuttoa.

Kymenlaakson keskussairaala palvelee 170 000 kymenlaaksolaista. Asiakkaita tulee myös Itä-Uudeltamaalta.

– Sairaalan uudistuminen on merkittävä asia alueen asukkaille, sillä uusissa tiloissa sijaitsevat ydintoiminnot kuten päivystys ja teho- ja valvontahoito, sanoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

– Mikäli koronavirusepidemian toinen aalto tulee, meillä on nyt siihenkin aiempaa paremmat tilat ja toiminnot käytettävissä.

Uudessa sairaalaosassa potilaille pystytään tarjoamaan nykyaikaiset ja viihtyisät tilat, joissa on huomioitu erityisesti turvallisuus ja yksityisyys monin tavoin.

– Potilaalle on varmasti merkitystä sillä, että häntä hoidetaan omassa tilassa eikä pelkällä verholla erotettuna viereisestä potilaasta kuten aiemmin. Potilasta ei myöskään tarvitse aina siirtää paikasta toiseen vaan hoito tulee potilaan luo, Mäntymaa selvittää.

Sairaalan muutto tarkoittaa asiakkaiden kannalta myös sitä, että päivystyksen sisäänkäynnit ovat muuttuneet. Päivystyksen uusi sisäänkäynti sijaitsee uudessa sairaalaosassa. Päivystyksen pääsisäänkäynnin lisäksi uudessa osassa sijaitsevat erikseen infektiopäivystyksen sisäänkäynnit.

Päivystyksessä palvelevat päivystys, infektiopäivystys, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä hammaslääkäripäivystys, joka aloittaa toimintansa tiloissa myöhemmin.

Synnytysyksikköön ja äitiyspoliklinikalle kuljetaan sairaalan vanhan puolen sisäänkäynnistä (klo 6–22) ja yöaikana (klo 22–6) päivystyksen uudesta sisäänkäynnistä. Sisäänkäynnit muuttuivat jo, mutta synnytysyksikkö ja äitiyspoliklinikka muuttavat uusiin tiloihin kesä-heinäkuun vaihteessa.

Kulku näihin on edelleen vanhan puolen sisäänkäynneistä. Vanhan sairaalan puolella sisäänkäynneissä on poikkeusjärjestelyjä 29.6. saakka. Tämän jälkeen käytössä on sairaalan pääsisäänkäynti sairaalan eteläpäädyssä.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli