Haminan talousalueen uutislehti

Asumassa Haminassa: Sukulaiset, kaverit ja bändi pitävät meidät täällä

Iida Pohjalainen ja Markus Silvo viihtyvät paremmin ja paremmin Haminassa.

Iida Pohjalainen ja Markus Silvo palasivat Haminaan maaliskuussa. Piipahdus Kotkassa herätti Markuksessa kaipauksen takaisin kotikaupunkiin. Markus on siis syntyjään haminalainen, tarkalleen ottaen ainakin neljännen sukupolven vilniemeläinen. Iida on syntynyt Espoossa mutta haminalainen hän on ollut jo 7-vuotiaasta lähtien.

– Isäni sai silloin täältä töitä ja meillä on tällä paljon sukulaisia, kertoo Iida.

Miksi Haminasta on tullut kotikaupunkinne? Mikä sai teidät palaamaan?

– Mulla ei sinänsä ollut väliä, mutta Markus halusi Karhulasta takaisin Haminaan. Toisaalta meidän molempien läheiset ja kaverit ovat täällä. Lisäksi täällä saa olla rauhassa ja tämä on mukava paikka, pohdiskelee Iida.

– Läheisten lisäksi bändi ja treenis löytyvät täältä. Ollaan nyt yhteisesti päätetty, että bändikin on Haminasta, Markus tarkentaa.

Mitä asioita erityisesti arvostatte Haminassa? Mikä on hyvää?

– Kun meillä on koira, niin tästä on helppoa lähteä metsään kävelylle. Kaupat ja kaikki löytyvät läheltä mutta samalla saa olla luonnon ja meren läheisyydessä, pariskunta summaa Haminan hyviä puolia.

– Myös terveyspalvelut tuntuvat toimivan täällä paremmin, kuin muualla. Kun terveyshistoria on samassa paikassa, ei tarvitse asioita selittää esimerkiksi hammaslääkärissä montaa kertaa, Markus toteaa.

Mitä haluaisitte kehittää Haminassa?

– Bändien treenitilat ovat tosi vähissä. Se tuntuu typerältä, koska tyhjiä tiloja kyllä on, joita kaupunki voisi vuokrata. Sehän olisi kaikkien etu, että tilat olisivat käytössä, Markus sanoo.

– Ja toki muutenkin nuorisolle pitäisi olla tekemistä. Skeittiramppi on hyvä, mutta onko sitten muuta?

Miten haluatte osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– Haluamme tukea erityisesti pienyrittäjiä, jotta kivijalkaliikkeet säilyisivät. On tärkeää, että palvelut pidetään täällä eikä tarvitse lähteä ajelemaan kauemmaksi, pari toteaa.

– Pyrimme bändin kanssa järjestämään keikkoja myös Haminan suuntaan, jotta saadaan tätä porukkaa liikkeelle. Luultavasti syksyllä nähdään ainakin yksi keikka Haminan nurkilla, Rock Criminals -bändissä musisoiva Markus tuumii kaupungin toimintaan osallistumisesta.

Mitä muuta haluatte sanoa Haminasta?

– No me tykätään asua täällä. Haminassa on ihmisen hyvä olla, hymyilevä pariskunta toteaa.

Asumassa Haminassa -juttusarjan tarkoituksena on selvittää, mikä tekee kohtaamisten Haminasta unelmien kotikaupungin. Haluaisitko sinä kertoa, kuinka sinusta tuli haminalainen? Voit ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia Haminan viestintäkoordinaattorille riikka.koskimies(at)hamina.fi tai ottamalla yhteyttä Reimarin toimitukseen puh. 0440 753 137 tai sähköpostilla: jorma.haapamaki(at)reimari.fi.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide