Haminan talousalueen uutislehti

Heinäkuu tuo kesäteatterin Haminaan!

Näyttelijä Anne Niilola (vas.) ja Lounashuone Kerhon Päivi Kaija suunnittelemassa heinäkuun kestävää terassiteatteri -tapahtumaa.

Kesäteatteri tulee Haminaan sittenkin! Ei kuitenkaan perinteinen kesäteatteri, vaan Lounashuone Kerhon takapihalle pystytettävä näyttämö, jolla heinäkuun aikana järjestetään neljä teatteri-iltaa.

Teatteri-iltojen kokoava voima on Kotkan kaupunginteatterin haminalainen näyttelijä Anne Niilola, joka puolestaan laittaa synty­syyt puolisonsa Jari Vähämäen ja tuotantoyhtiö East Coast Eventsin piikkiin.

– Tapahtumatekniikan yritystä pyörittävä Jari halusi tuoda pitkän kulttuurista kuivan kevään jälkeen iloa ja toivoa  teatterilla eikä pelkällä musiikilla, kertoo Anne.

AK Sound & Music Servicen omistava Vähämäki sai hankkeeseen mukaan päävastuulliseksi East Coast Eventsin, joka Sami Haurun johdolla hoitaa terassiteatterin tuotannon. Teknisestä puolesta vastaa AK Sound & Music Service.

– Minun tehtäväni oli vain puhaltaa henkiin neljän illan esitykseen valmiit tuotannot. Puhelin käteen ja soittokierros toikin nopeasti tulosta, sanoo Anne.

Kerhon terassiteatteri alkaa keskiviikkona 8.7. Veikko Huovisen tuotannolla. Huovisen erikoiset -monologin esittää entinen haminalainen Ilkka Heiskanen.

Liki 30 vuoden näyttelijäuraltaan Anne tunsi alan porukat. Hän on itse nähnyt omakohtaisesti kesäteatterien huiman vetovoiman. Hän myös tietää, että koronapandemian vuoksi kesäteatterikauden puuttuminen on tuonut alalle melkoisen työttömän tyhjiön.

– Tavoitettuani tekijäkaartin tein ehdotukseni Jarille, jonka yritys vastaa esitysten laitetoimituksista. East Coast Events pyörittää koko juttua ja keskeinen paikka löytyi Lounasravintola Kerhon takapihalta.

Kerhon väki oli nopeasti juonessa mukana, kun selvisi, että näyttämöt, puitteet ja laitteet tulevat yhteistyökumppaneilta.

Keskiviikkona 15.7. terassiteatterissa vierailee koomikko Tom Lindholm, joka tuo näyttämölle kaikkien alojen asiantuntijan, tohtori Pekka Tuttavan.

– Ajattelimme ensin jotakin pienimuotoisempaa, mutta Vähämäen Jari sanoi, että nyt mennään musiikin lisäksi myös teatterilla, sanoo Lounasravintola Kerhon Päivi Kaija.

– Teatteripuoli vetää, kun mitään vastaavaa ei ole tarjolla. Teatteri-iltojen esitykset tuovat Haminaan tuttuja huippunäyttelijöitä, joiden vetovoimaan uskomme, jatkaa Päivin puoliso Aki Porkka.

Kerhon terassiteatteri alkaa keskiviikkona 8.7. Veikko Huovisen tuotannolla. Huovisen erikoiset -monologin esittää entinen haminalainen Ilkka Heiskanen.

Keskiviikkona 15.7. terassiteatterissa vierailee koomikko Tom Lindholm, joka tuo näyttämölle kaikkien alojen asiantuntijan, tohtori Pekka Tuttavan.

Illan toisena esityksenä Miia Nuutila ja Seppo Halttunen avaavat ja solmivat Arton ja Mirkun parisuhdeleikkejä.

Keskiviikkona 22.7. Riia Kataja ja Minna Kivelä esittävät Virpi Haataisen kirjoittaman ja ohjaaman komedian Korot kattoon, joka kertoo kovasta yrittämisestä ihmissuhteiden viidakossa.

Heinäkuisen teatteri­surfailun päättää 29.7. Mari Rantasilan ja Suvi Isotalon konsertti, jossa puetaan sanoiksi ja säveliksi naisen elämän laaja kirjo.

Illan ja terassiteatterin päättää Anne Niilola, joka esittää parhaat palat Reitkallin reviisorin Olli-Pekka Leppäsen kommelluksista.

Pääsyliput á 27,50 Kerhon terassiteatteriin myy tiketti.fi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli