Haminan talousalueen uutislehti

Rintalan suunnittelemat juhla-asut Haminassa

Tämäkin Jukka Rintalan luomus on esillä huomenna torstaina avattavassa näyttelyssä Raatihuoneella. Näyttelyyn voi tutustua torstaista lähtien 15.8. saakka ti–pe klo 10–18 sekä la–su klo 10–16.

Raatihuoneen suuren salin historiallisissa puitteissa avataan tänään keskiviikkona taitelija Jukka Rintalan muotiluomuksia esittelevä näyttely Unelmien tanssiaiset. Esillä on noin 30 juhla-asun ohella myös Rintalan maalauksia.

Keskiviikon kutsuvierastilaisuuden jälkeen näyttely avautuu yleisölle torstaina klo 10.

– Asut ovat uniikkeja, Rintalan asiakkailleen suunnittelemia. Asuja on käytetty erilaisissa arvojuhlissa alkaen vaikka Suomen tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän kutsuista, sanoo näyttelyä Rintalan apulaisena järjestellyt Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo.

Näyttelyn avaa entinen kansanedustaja, ministeri ja eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen. Raatihuoneen suuren salin lisäksi asuja on sijoitettu myös pienempään ns. kaupunginhallituksen huoneeseen.

– Suuri osa asuista on näyttelyssä omistajiltaan vain lainassa. Näyttelyssä on joitakin Rintalan luomuksia myös myynnissä, myytävät tuotteet, asut ja maalaukset löytyvät Raatihuoneen ala-aulan popup-myymälästä.

Kaikkiin taiteilija Rintalan näyttelyyn tuomiin luomuksiin on liitetty myös info-osuus, jossa kerrotaan asun syntyhistoria sekä se, kenelle asu on aikanaan suunniteltu.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli