Haminan talousalueen uutislehti

Urheilu odottaa lisähelpotuksia katsojamääriin

Koronan runtelemat kesäkauden palloilulajit ovat käynnistyneet vasta nyt. Naisten superpesis aloitti ensimmäisenä ja muut kesälajit tulivat perässä.

Koronan runtelemat kesäkauden palloilulajit ovat käynnistyneet vasta nyt. Naisten superpesis aloitti ensimmäisenä ja muut kesälajit tulivat perässä.

Koko kevätkauden touko- ja kesäkuun pelien peruuntuminen on ollut kaikille seuroille ja joukkueille valtava pettymys niin urheilullisessa kuin taloudellisessakin mielessä. Pelkästään seurojen kärsimät menetetyt lipputulot ovat kymmeniä tuhansia euroja, ottelukohtaisen virvokemyynnin menetys on sekin merkittävä.

Tappiot näkyvät myös urheilullisessa tasossa, kun urheilukentät ja salit pysyivät kokonaan suljettuina liki 10 viikkoa. Kun kokoontumiskiellon aikana joukkueiden yhteisharjoitukset olivat mahdottomia, urheilijat koettivat ylläpitää kuntoaan kotikonstein. Siinä on vaikea sisäistää joukkuepelin ideaa.

Kun touko- ja kesäkuun sarjapelit menetettiin, pientä säästöä urheiluseurat saivat vain matkakuluissa.

Heinäkuun helpotukset yleisömäärissä ovat apu urheiluseuroille. Katsomoihin voi nyt ottaa yli 500 henkeäkin, mutta vain puolet katsomon kapasiteetista. Haminan Vallikentän pesiskatsomon raja tulee vastaan 950 katsojassa. Kaikkia turvallisuusmääräyksiä on noudatettava: turvaväli kahteen metriin, katsomoissa käyttöön vain joka toinen paikka kussakin katsomon lohkossa.

Seuroissa odotetaan jo elokuun katsojamäärien linjauksia, jotka tehdään koronatilanteen pohjalta. Jos korona pysyy hallinnassa, katsojamääriin voi tulla lisähelpotuksia. Jos tilanne riistäytyy huonoon suuntaan, rajoituksia voi tulla lisääkin.

Tilanteen kehittymisen ratkaisu on tilaisuuksien järjestäjissä sekä yleisössä, jonka käyttäytyminen on avainroolissa pandemian hallinnassa.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide