Haminan talousalueen uutislehti

Kuitu avaa tiedon valtavirran

Valokuituliittymien rakentamista toteuttava Kymijoen Kyläkuitu osuuskunta on rakentanut Kymenlaaksossa nopeita laajakaistayhteyksiä vuodesta 2012 lähtien ja nyt suunnittelussa on yhteyksien rakentaminen myös Pyhällön kyliin.

Valokuituliittymien rakentamista toteuttava Kymijoen Kyläkuitu osuuskunta on rakentanut Kymenlaaksossa nopeita laajakaistayhteyksiä vuodesta 2012 lähtien ja nyt suunnittelussa on yhteyksien rakentaminen myös Pyhällön kyliin.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on myöntänyt rahoitusta hankkeelle 500 000 euroa. Alustavan kustannusarvion mukaan hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 893 000 euroa, josta tukikelpoinen kustannus on noin 714 000 euroa.

Hankkeen rakennusaikaiseen rahoittamiseen on saatu päätös Haminan kaupungilta, sillä hankkeelle jo myönnetty ELY-keskuksen rahoitus tulee vasta hankkeen valmistuttua.

Koronakevät on osoittanut hyvien digitaalisten yhteyksien tarpeellisuuden. Etätöiden määrä lisääntyi kylissä ja kaupungeissa moninkertaiseksi ja niiden töiden onnistuminen on edellyttänyt kelvollisia yhteyksiä.

Tämä kevät ja kesä on Pyhällön kylillekin oikea aika omaan digiloikkaan. Myös Pyhällön perheissä on useita digilaitteiden käyttäjien.

Kun isäntä hoitaa maatalouteen liittyviä EU-velvoitteitaan koneellaan, puoliso vaatii samaan aikaan omassa etätyössään myös kunnon yhteydet, samoin perheen kaksi etäkoululaista. Kuituliittymä takaa virheettömät yhteydet samanaikaisille käyttäjille myös silloin, kun 5G-verkko yleistyy.

Valokuituliittymä on Pyhällön kylillekin halvin tie tiedon valtavirtaan. Kannusjärvi ja Metsäkylä ovat jo omat loikkansa tehneet, epäilevät voivat kysellä kyläläisten vaikutelmista ja kokemuksista, joita kyläkuitu on heille tuonut.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus