Haminan talousalueen uutislehti

Unelmien tanssiaiset herättää Raatihuoneen loistoonsa

Muotitaiteilijan ympärille loppukuvaan ryhmittäytyneinä takana vas. Kristiina Osola, Anna-Maria Osola-Tähtinen, Ella Tepponen, Jaana Puupponen ja Silvia Jurvansuu. Edessä taitelijan lisäksi myös valtioneuvos Riitta Uosukainen ja kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

Raatihuoneella on pidetty sen pitkän historian aikana useammatkin tanssiaiset. Muotisuunnittelija, taiteilija Jukka Rintalan maalausten ja uniikkien iltapukujen näyttely tuo eloon juhlahetkien tunnelman.

Valtuustosalin kristallikruunut ja juhla-asut heijastavat toistensa loistokkuutta, ja ympäri salia sijoitetut puvut ovat kuin valssin pyörre, hengästyttävä ja upea.

Näyttelyn ulkoinen ilme on Rintalan työparin ja elämänkumppanin, visualisti Matti Vaskelaisen käsialaa.

– On kunnia pitää Jukka Rintalan suunnittelemaa pukua, sanoo Kansallisbaletissa menestyksekkään uran ensitanssijana tehnyt Jaana Puupponen.

Tulenpunainen juhlapuku on hänelle juuri tätä näyttelyä varten luotu. Jukka Rintala on suunnitellut Puupposelle asuja erilaisiin tilanteisiin, ja tanssitaiteilija luottaa täysin Rintalan näkemykseen.

– Se on hänen visionsa. Uniikki ja esteettinen luomus, kantajaansa varten tehty.

– Oman tyylin löytyminen on muodin ja taiteen tekemisessä tärkeää. Näkemys vain kypsyy ajan myötä, jos sille antaa mahdollisuuden, Rintala toteaa.

Rintalalle on tärkeää myös, että hänen suunnittelemansa tuotteet, niin uniikit kuin valmisvaatteet, sisustustekstiilit ja kattaustuotteet, tehdään Suomessa.

Silvia Jurvansuu esitteli kesäisen raikasta tanssiaisasua, kankaan kukkakuviointi on digipainatettu.

Näyttelyn suojelija, valtioneuvos Riitta Uosukainen korosti kutsuvierasavajaisten tervehdyspuheessaan luovan työn arvojen tinkimättömyyttä.

– Tahmatassujen keskinkertaisuuteen ei saa tottua. Oikeus, totuus, hyvyys ja kauneus on saatava kunniaan. On rikottava erikoisfakkien rajat ja konstruoitava tulevaisuuden maailma, jossa yhä uudet kontaktipinnat, kohtaamiset ja keskustelut kukoistavat.

Ensi vuonna uusi näyttely

Alunperin Jukka Rintalan näyttely oli tarkoitus olla Bastioni Ballet -tapahtuman yhteydessä.

– Koronatilanteen vuoksi kaikki suuremmat tapahtumat siirtyivät ensi vuoteen ja kaupungin kesää alettiin suunnitella uudelleen monen toimijan työryhmänä, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen kertaa kevään tapahtumia.

Pikaisen, toukokuun puolivälissä pidetyn yhteispalaverin tuloksena Rintalan näyttely päästiin toteuttamaan jo täksi kesäksi.

– Tämä on vasta esimakua; uusi näyttely nähdään varmasti ensi vuonna balettitapahtuman yhteydessä, kuten alunperin oli tarkoitus.

Balettitanssija Jaana Puupponen on tehnyt Jukka Rintalan kanssa yhteistyötä jo kauan. Kuvan asu on suunniteltu Jaanalle Unelmien tanssiaiset -näyttelyä varten.

Raatihuone valikoitui näyttelypaikaksi, koska tilat olivat valtuuston ja kaupunginhallituksen etätyöskentelyn vuoksi käytettävissä.

– Muotokuvat salin seinillä ja upeat kristallikruunut luovat saliin sadunomaisen tanssiaistunnelman, kertoo Rintala, ja jakaa kiitosta näyttelyn toteuttajille.

– Matti ryhmineen on tehnyt hyvää työtä. Kaupungin kirvesmieskin toteutti kaiken toivotun nokkaa koputtamatta ja erittäin taitavasti.

Jukka Rintalan töitä on nähtävillä myös Sevenonissa Rintalan ja lasitaiteilija Anne Takasen yhteisnäyttelyssä, sekä Raatihuoneen alakerran popup-kaupassa.

Unelmien tanssiaiset näyttelyyn voi tutustua 15.8. saakka.

Muotiluomusten esittelyn lisäksi Ella Tepponen esiintyi avajaisissa myös laulajana.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli