Haminan talousalueen uutislehti

Asumassa Haminassa: Kotimatka Kannusjärvelle on kuin mökille menisi

Taru, Juho ja Bean nauttivat kesäauringosta puutarhassaan.

Taru ja Juho Kanto löysivät Kannusjärveltä unelmiensa kodin. Metsän keskellä ja kuitenkin järven läheisyydessä oleva talo on samaan aikaan kuin mökki.

Aiemmin nuoripari asui Aittakorvessa, mutta kun haaveiden koti löytyi, meni talo Kotkasta myyntiin. Molempien työt ovat Kotkassa ja se onkin tämän hetken ainut miinuspuoli.

– Toisaalta sekään ei ainakaan nyt kesäaikaan haittaa. Joka kerta kun tulee kotiin, niin olo on sellainen kuin mökille lähtisi, Juho tuumii.

Hoitotyötä tekevä pariskunta nauttii omasta rauhasta ja kodin luonnonläheisyydestä.

Miksi Haminasta on tullut kotikaupunkinne? Mikä on saanut pysymään/muuttamaan Haminaan?

– Olemme käyneet täällä paljon uimassa ja yövytty laavuilla. Niillä reissuilla olen ollut salaa kateellinen mökkiläisille ja ajatellut, että tämä on aivan ihana paikka. Sitten kun sopiva talo löytyi täältä järvipaikkojen keskeltä, se tuntui olevan juuri meille tarkoitettu, Taru hymyilee.

Mitä asioita erityisesti arvostatte Haminassa? Mikä on hyvää?

– Nämä järvialueet, metsä ja Portimon polut ovat ehdottomia valtteja. Täällä on paljon mahdollisuuksia liikkua luonnossa. Laavupaikkoja on paljon ja ne ovat hyvin hoidettuja, pariskunta listaa Haminan hyviä puolia.

Mitä haluaisitte kehittää Haminassa?

– Tykkään paljon historiasta. Toivoisin, että säilytettäisiin ja pidettäisiin vanhasta ja historiallisesta hyvää huolta. Muistan esimerkiksi Tokmannin luona olleet makasiinit ja minua harmitti hirveästi, kun siihen tuli ne kerrostalot tilalle, Taru muistelee.

– Järvinäkökulman kehittämisen kannalta metsämuseo olisi ihana. Siellä voisi olla luonnontaideteoksia ja se kutsuisi ihmiset matkailemaan metsään.

Miten haluatte osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– Pienyrittäjien kannattaminen on erityisen tärkeää. Aiomme itse hakea esimerkiksi kesäkukat tuosta lähipuutarhasta ja mansikat Luoman tilalta eli erityisesti täältä Kannarilta, Juho ja Taru toteavat.

Mitä muuta haluatte sanoa Haminasta?

Tarkempi kaupunkiin ja haminalaisiin tutustuminen on parilla vielä edessäpäin, kun korona-aikaan muuttanut pariskunta on tavannut muita varsinaisesti vasta tiekokouksessa.

– Ei tänä aikana ole kehdannut naapuriinkaan ängetä esittäytymään, Juho nauraa.

– Saimme sellaisen Tervetuloa Haminaan -kortin, joten täytyy käydä esittelypaketti hakemassa ja samalla tutustua tarkemmin siihen, mitä kaikkea täällä kaupungissa onkaan tarjolla. Tuntuu kyllä, että täältä saa kaiken tarvittavan, Taru tuumaa vielä lopuksi.

Asumassa Haminassa -juttusarjan tarkoituksena on selvittää, mikä tekee kohtaamisten Haminasta unelmien kotikaupungin. Haluaisitko sinä kertoa, kuinka sinusta tuli haminalainen? Voit ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia Haminan viestintäkoordinaattorille riikka.koskimies(at)hamina.fi tai ottamalla yhteyttä Reimarin toimitukseen puh. 0440 753 137 tai sähköpostilla: jorma.haapamaki(at)reimari.fi.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli